Entrants per la taula de Nadal

23 de desembre de 2012
Entrants per la taula de Nadal

Si voleu fer els volovants de formatge de l’anterior recepta, també podeu utilitzar els motlles de pasta de full que venen en les pastisseries i altres botigues. He recuperat també l’esqueixada de bacallà, salmó i gambes que vam fer en una anterior celebració.

Si voleu fer un centre de taula de flors i vegetals com aquests que vaig fer anys passats, necessiteu:

  • una safata de forma allargada o rodona;
  • un cub d’escuma per a clavar les flors i mantenir-les humides, que trobareu en una floristeria, posat dins un recipient estanc i bastant pla;
  • veles decoratives;
  • flors fresques de colors vius, que siguin resistents;
  • herbes de color verd amb fulles dures, tipus eucaliptus, per exemple. També es pot fer am fulles d’avet o de pi;
  • cinta ampla, d’uns 15 metres de llargada, de color llis i que faci conjunt amb les flors que hem triat;
  • cel.lo o plastilina.

Poseu el recipient amb l’escuma humida al mig de la safata; fixeu-la a la safata amb una mica de plastilina o semblant; en un dels costats, poseu dues o tres veles gruixudes, com a mínim de 15 cm d’alçada; Agafeu les herbes i retalleu-ne diverses branques de diferents llargàries, i aneu-les clavant inclinades sobre l’escuma, per tal que es vagin distribuint cap als costats de la safata; tallar el mànec de les flors i clavar-les també sobre l’escuma, de manera que vagin quedant entre les branques verdes; acabar de tapar l’escuma amb petites branques;
A mi m’agrada fer els centres asimètrics i allargats, per tal que càpiguen en la taula de Nadal.
Acabar de decorar amb 2 o 3 trossos de cinta d’uns 40-50 cm de llarg, fent ondulacions, i fixant-ne un dels extrems a la safata, amb cel.lo, i deixant l’altre penjant cap a fóra. Cal fer-ho de manera que el cel.lo quedi tapat per les herbes.
Amb la resta de la cinta fer un llaç porta-tovallons; es pot posar de diverses formes: afegint una branqueta de l’herba verda, fent una llaçada,..

 

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.