Ens han seleccionat aquesta recepta per a publicar en un llibre de receptes de Taronges Costa! No hem guanyat el primer premi del mes, però la recepta s’inclourà en el del llibre de receptes que estan preparant, i estem molt contentes…Felicitats, mare!:
Ingredients
( 4 persones)
-
4 taronges mitjanes
-
3 ous i 3 rovells
-
100 g de sucre
-
2 dl de nata per muntar
-
2 cullerades de sucre
-
1 cullerada petita de midó de cuinar o de“maizena”
-
100 g de nata muntada
-
xocolata negra
Preparació:
Tallar una tapa a les taronges, per la part de baix, i guardar les tapes. Buidar les taronges vigilant de no trencar la pell. Reservar la carn i el suc.
A continuació, retallar el marge de la pell en forma dentada i guardar a la nevera.
Extreure el suc de la carn de les taronges, i colar. Batre els ous i els rovells amb els 100 g de sucre, afegir el suc de les taronges i coure a bany maria, sense parar de remenar, fins que la crema s’espessí. Si queda massa clara es pot afegir una cullerada petita de maizena o midó desfet en una mica de llet. Deixar refredar una mica.
Afegir els 2 dl de la nata, una mica muntada, barrejada amb les dues cullerades de sucre. Farcir les taronges amb aquesta crema i refredar a la nevera al menys 2 hores.
Al moment de servir posar per sobre la nata, utilitzant una mànega rissada.
Presentació:
Al moment de servir es poden decorar les taronges amb una mica de nata muntada, emprant una mànega pastissera. A
continuació cal retallar les tapes de les taronges, donant forma de trèvol, estrella o una altra forma decorativa, i tapar amb elles les taronges, sense apretar, de manera que es vegi la nata.
continuació cal retallar les tapes de les taronges, donant forma de trèvol, estrella o una altra forma decorativa, i tapar amb elles les taronges, sense apretar, de manera que es vegi la nata.
Acabar la decoració amb un parell de fulles de xocolata.
.

Com
fer les fulles de xocolata:
fer les fulles de xocolata:
Recollir fulles de roser o d’alguna altra planta de fulles rígides, que no siguin tòxiques, i que tinguin els nervis
ben marcats. Rentar be i assecar.
ben marcats. Rentar be i assecar.


Amb aquesta recepta participem en el concurs de Receptes amb mandarines i taronges de Naranjas Costa: