Avui s’ha notat que ja som ben entrada la primavera…hem estat tota la tarda a baix, al jardí, que ja es ple de flors: dóna bo de veure.
.


–
Després de regar, apeteix beure fresc, com per exemple un sorbet de mojito amb poma, amb fulles de cirerer i flors de malva per donar contrast, i que també es poden menjar! Llegiu-ne més sobre la malva al final de la recepta.
.


Ingredients:
- un racó a la fresca;
- sorbet de mojito (de Chelats Sarrate)
- poma;
- flors de malva;
- fulles de cirerer;
- gel triturat;
- cireres verdes per decorar.
.


Preparació:
En el fons d’un vas, posar el sorbet de mojito; afegir una cullerada de gel picat i barrejar per tal que el sorbet es torni una mica més líquid. A continuació, posar unes quantes boletes de poma àcida, i acabar amb les fulles de cirerer i una
flor de malva. Per decorar he afegit una cirera verda.
Beure amb molta calma, sota l’ombra de la figuera..




Les fulles de malva ja les consumien els egipcis, romans i grecs, com a verdura, i els grecs les consideraven sagrades. S’han utilitzat sempre per les seves propietats medicinals. Si en voleu saber més, llegiu El Dioscórides renovado, de Pius Font i Quer, llibre de referència pels botànics i remeiers…
Aplicacions gastronòmiques de la malva: les fulles més tendres es poden menjar crues en amanida, o bullides com a verdura. La fulla de malva es pot fer servir per espesseir caldos. Les flors son consumides en rebosteria, en amanides, sopes o salses. I ja us podeu imaginar lo be que senten acompanyades d’un mojito!