Un sorbet de maduixes fàcil de preparar; perfecte per als primers dies de bon temps. En ser una mescla aquosa, sense llet ni ous, és menys cremosa que el gelat, però igual de bona.
Si voleu veure altres sorbets, busqueu les nostres receptes de Sorbet de taronja i mores. També les fulloles amb sorbet de mandarina, i el sorbet de mojito, poma i malva.
Sorbet de maduixes
ImprimirINGREDIENTS
- 500 g de maduixes
- 250 g de sucre
- 500 ml d'aigua
- suc de llimona
- fulles de menta
ELABORACIÓ
Rentar les maduixes, treure’n el mànec i col.locar-les en un cassó tallades per la meitat. Afegir unes gotes de suc de llimona. A continuació, incorporar una mica d’aigua i sucre i coure a foc lent uns 5 minuts, per tal de dissoldre el sucre sense que es cremi, i que es cogui la polpa. Deixar refredar una mica. Triturar les maduixes fins a formar un puré. Afegir unes quantes fulles de menta, tallades petites, i continuar triturant fins a unificar la mescla. Colar per tal d’eliminar les llavors. Posar la mescla en un recipient de vidre i congelar. Cal anar mesclant de tant en tant, per tal que els cristalls no siguin massa grans. Es pot anar rascant amb una forquilla fins a obtenir el sorbet. Si es disposa d’una màquina de fer gelats, es pot utilitzar i el sorbet de maduixa quedarà més be. Si no es vol menjar de seguida, es pot congelar.
NOTES
Quan es vulgui consumir, treure una mitja hora abans, i barrejar amb una forquilla per a obtenir de nou la consistència de sorbet. Servir amb unes fulles de menta i unes maduixes de decoració.
Hi ha moltes receptes de sorbets al web Gastronosfera