Rossejat d’arròs amb verdures

5 de gener de 2022
Rossejat d’arròs amb verdures

En aquests dos últims mesos m’he dedicat a practicar la cuina de l’arròs: n’he fet de molts tipus, de bacallà, de verdures, de bolets, clàssics de peix i marisc, de galeres,..però avui he volgut provar una versió dels arrossos: l’arròs rossejat, rossejat d’arròs o simplement rossejat.

És semblant al rossejat de fideus, però amb arròs. Com que no tenia molts ingredients per casa i volia fer alguna recepta de verdures, he provat de fer un rossejat d’arròs amb verdures. La diferència principal amb una paella és que es rosseja l’arròs fins que quedi tot daurat, i s’incorpora a la recepta quan ja ho està. Ha sortit prou bo.

Ingredients:

  • 2 tasses i mitja d’arròs bomba
  • brou de verdures
  • sal i oli

verdures variades: jo he posat:

  • una ceba
  • 2 tomates petites o una gran
  • 2 carxofes
  • 100 g de carabassa
  • una branca d’api
  • un carabassó
  • 4 branques de bròquil verd
  • un sarpat de pèsols
  • un sarpat de faves petites

Elaboració

Posem una paella o cassola plana al foc amb un bon raig d’oli; quan sigui calent hi tirem l’arròs i, sense deixar de remenar, l’anem enrossint. Quan tingui un color ben daurat, l’apartem del foc i el reservem en un plat.

Ara coem les verdures com per a fer un arròs: posem la ceba tallada menuda en la paella, la carxofa tallada a vuitens, i quan sigui daurada la ceba incorporem la tomata ratllant-la sobre la paella (i descartant la pell); afegim el bròquil tallat a quarts, l’api també tallat a rodanxes, i les faves, i anem coent. a continuació, incorporem la carabassa tallada a cubs. Quan sigui tot daurat, afegim una mica del brou de verdures, i a continuació l’arròs previament rossejat. Incorporem la resta del brou de verdures, (1 part d’arròs per 2 de brou, però poc, que quedi més aviat sec). Deixem coure 20 minuts. A meitat de cocció afegim els pèsols.

No afegiu més brou durant la cocció per a que quedi sec. Si les verdures que utilitzeu contenen molta aigua, vigileu que no quedi massa caldós.

Servir el rossejat d’arròs quan hagi reposat uns minuts.

També et pot interessar