Ingredients per a 4 persones:
Per a fer les reixetes:
- 2 préssecs grocs
- suc de mitja llimona
- 300 g de pasta de full
- uns 50 g de massapà ( o alternativament, de confitura de cirera o fruits vermells)
- un ou batut, per a glassejar
- sucre, per a espolvorejar
- canyella en pols
Per a fer la crema d’acompanyament:
- 50 g de sucre
- 30 ml d’aigua
- 150 ml de crema de llet
Preescalfar el forn a 190ºC. Escaldar els préssecs en aigua bullent, durant un minut, treure’ls i escorre’ls. Tallar-los en dues meitats, treure els pinyols i pelar-los. Una vegada pelats, tirar-hi a sobre el suc de la llimona, per evitar que s’oxidin.
Si tenim massapà, dividir-lo en petits trossos i fer-ne petites boles. Col.locar-les en la cavitat que ocupaven els pinyols. Si no es té massapà es pot substituir per una altra massa dolça, o per una confitura compacta (en aquest cas, en coure es desfarà; cal tenir-ho en compte).
Estendre la pasta de full i tallar-la per la meitat. En una de les meitats, tallar 4 formes circulars, una mica més grans que el diàmetre dels préssecs. Afegir sobre els cercles una mica de canyella en pols, i posar a sobre la meitat d’un préssec, amb el massapà cara avall.
Tallar l’altra meitat de la pasta en 4 talls quadrats, una mica més grans que els cercles. Sobre cadascun, fer talls en forma de reixeta, tal com es veu en la imatge: cal fer talls paral.lels amb un ganivet, fent files; les files han de tenir els talls intercalats.

Humitejar les vores dels cercles amb aigua, i posar un quadrat de pasta enreixada sobre cada préssec; pressionar la pasta sobre el cercle per a segellar-la, i tallar l’excés de pasta amb un ganivet o tisores, per tal que quedi en forma de cercle. Decorar amb unes fulles de presseguer, fetes amb la pasta sobrant.
Untar una safata de forn amb mantega i posar els pastissets amb cura. També es poden posar sobre paper de forn, per poder treure’ls després amb més facilitat. Pintar amb una mica d’ou batut i espolvorejar amb sucre. Coure al forn durant uns 20-25 minuts, fins que estiguin daurats.
Mentre es couen es pot preparar la salsa: posar el sucre en un pot, afegir l’aigua i coure-ho remenant, fins que agafi color daurat. A continuació afegir la crema de llet, amb cura de no esquitxar-se, i continuar remenant fins que la crema quedi homogènia. Treure del foc i deixar temperar.
Servir les reixetes amb la crema.
Aquesta recepta també es pot fer amb pera, enlloc de amb préssec, i queda també mol bona.
1 comentari
Hola Rosa, quina tornada més espectacular! Aquests préssecs han d'estar boníssims, un postre deliciós, i les fotos precioses.