Per començar la tardor…
Pastís de xocolata amb panses i raïm
ImprimirINGREDIENTS
- 200 g de panses;
- un vas de licor de taronja;
- 150 g de xocolata negra;
- 75 g de mantega a temperatura ambient;
- 200 g de sucre;
- 6 ous;
- 225 g de farina de reposteria;
- mitja beina de vainilla o una culleradeta d'extracte de vainilla;
- canyella en pols;
- una cullerada de cacau en pols;
- la ratlladura d'una pell de taronja.
- Acompanyament:
- xocolata negra desfeta a bany maria o glacejat de melmelada;
- raïm, de gra petit, i que sigui ben dolç;
- 2 figues.
ELABORACIÓ
- Preescalfar el forn a 160 º C. Posem les panses dins d’un vas amb licor de taronja per a que s’aromatitzin.
- Barregem la mantega en pomada (a temperatura ambient) amb les llavors de la vainilla o l’essència, el sucre i la ratlladura de taronja, en un bol gran. Ho podem fer amb una batedora amb l’estri de vareta o amb una vareta manual; mesclem fins que sigui una crema uniforme.
- A continuació afegim es ous, un a un, i continuem mesclant. Afegim el pols de cacau, un pols de canyella i la xocolata fosa a bany maria (o al microones).
- Ara anem tirant la farina, tamisada amb un colador o am un tamís. Meslem be fins a unificar tot. Acabem afegint el vas de licor de taronja i les panses tallades per la meitat.
- Suquem amb una mica de mantega i enfarinem un motlle, hi tirem la mescla i ho coem al forn uns 3/4 d’hora o fins que vegem que queda cuit (comprovem punxant amb un palillo: si surt net es que ja està).
Presentació:
Cobrim la part superior del pastís amb el glacejat de melmelada o la xocolata, i acompanyem amb els raïms i les figues tallades a quarts, posant-les a la part central.
Aquest pastís és molt energètic: mengeu-ne amb mesura..