Ara que el meu germà està en plena collita de poma i pera, ens en porta cada setmana, i ho podem aprofitar per a fer moltes receptes. Aquest passat dissabte vaig tenir temps per a preparar aquests dos pastissos boníssims, un clàssic de poma de la cuinera de la casa ( i del que trobareu la recepta en aquesta entrada: pastís de poma i maduixes) i un altre de pera, que és semblant en composició però amb textura diferent, i que està també molt bo.
Pastís de pera
ImprimirINGREDIENTS
- 4 peres
- 3 iogurts
- 120 g de sucre
- 4 ous
- un sobre de llevat
- 200 g de farina (2 volums del vas del iogurt)
- 3 cullerades d'oli
- 3 cullerades de llet
- melmelada de pera o albercoc
ELABORACIÓ
- Farem una massa semblant al pastís de iogurt clàssic: barregem els ous amb el sucre i matem per a aconseguir una mescla esponjosa; afegim els iogurts, el llevat, l’oli i la llet, i ho mesclem tot amb una batedora, fins que sigui una massa uniforme; queda bastant líquida. Reservem.
- Pelem 2 peres i les filetegem amb un estri de tallar verdures: han de quedar làmines fines. Les afegim a la mescla que teníem preparada.
- Ara ja ho podem posar en un motlle amb una base de paper de forn i engreixat prèviament amb una mica de mantega.
- Preescalfem el forn a 180 graus.
- Pelem la resta de les peres i les tallem per la meitat. Les posem a sobre de la mescla, de forma decorativa. Han de sobresortir una mica: vigileu que no s’enfonsin molt. Pinzellem amb la melmelada.
- Coem el pastís a 170 graus, fins que la massa estigui cuita. Per comprovar-ho, punxeu amb una forquilla o punxó, i si surt néta, ja es pot treure.
Servir fred.