Seguim tenint molts albercocs…avui he fet amb ells un pastís, una variant d’una recepta del llibre ” La gran enciclopedia de la fruta”, de Kate Whiteman y Maggie Mayhew, de la editorial Hymsa; llibre preciós, molt complert i amb magnífiques imatges.

Pastís d'albercocs i llimona
ImprimirINGREDIENTS
- 8 albercocs;
- 1 llimona
- un grapat de panses;
- 7 o 8 cireres
- 150 g de farina;
- 150 g de mantega;
- 150 g de sucre;
- 100 g d'ametlles torrades
- vainilla;
- una culleradeta de llevat en pols.
ELABORACIÓ
- Barrejar la farina, la mantega, el sucre, una mica de vainilla ( jo he posat unes quantes llavors d’una branca) i el llevat, mesclant bé fins a obtenir una crema;
- Afegir els albercocs i la llimona pelats i tallats a trossos, i unes quantes panses, al gust.
- Escalfar el forn a 160 º C.
- Preparar uns motlles d’anar al forn: untar-los amb una mica de mantega al fons i forrar-los lateralment amb paper de forn. Es pot fer amb un motlle gran, o amb varis de petits.
- Posar la crema dins els motlles, deixant espai per a que pugi la massa en coure. Tirar sobre la superfície les ametlles tallades en forma d’estelles, vigilant que no s’enfonsin; acabar amb una mica de sucre espolvorejat.
- Coure al forn uns 60-90 minuts, fins que inserint un punxó o forquilla dins la massa i traient-la, aquesta surti seca. Si es vol, es pot afegir les cireres abans que comenci a cuallar la massa, i tindrem un pastís una mica diferent.
- Deixar refredar. Es pot servir amb una mica de crema, si es vol.
