Niu de mongeta verda amb ou poché

4 d'abril de 2020
Niu de mongeta verda amb ou poché

Amb tants dies de confinament he tingut temps de fer una llista de plats que vull cuinar per al web, i recuperar les receptes de la mare. En els propers dies aniré penjant les que vaig fent.

Per començar, aquí teniu un niu de mongeta verda amb ou poché i farcit de verdures, que es pot fer en qualsevol època de l’any, amb ingredients que tothom te a casa. Jo l’he fet amb carxofa, tomata i tonyina, però hi podem posar qualsevol altra verdura. S’acaba amb una vinagreta d’oli, vinagre, menta i amb trossets d’ou dur.

Ingredients: per a 2 persones

  • 200 g de mongeta tendra
  • una tomata
  • 200 g de cors de carxofa en conserva
  • una llauna de tonyina
  • 3 ous
  • 6 puntes d’espàrrec
  • pebre negre en pols
  • oli verd, sal, vinagre suau, i julivert.
  • unes quantes fulles de menta.

Preparació:

En primer lloc tallem les mongetes en juliana. Per a fer-ho cal treure en primer lloc les beines de la mongeta amb un pelador, i després la les podem tallar en làmines fines i allargades.

En una olla amb aigua i una mica de sal, coem la mongeta uns 5-6 minuts, fins que estiguin “al dente”. Tot seguit la traiem i la passem a un bol d’aigua freda amb glaçons de gel. Així refreda sense perdre el color verd. Reservem.

Tallem la tomata a talls no massa grans, per exemple allargats. També la podem substituir per tomates cherry, tallades en 4 parts. Fem el mateix amb els cors de carxofa, prèviament escorreguda.

Per fer la salsa, coem un dels ous en aigua amb una mica de sal, fins que sigui dur, i el tallem a trossets petits. Barregem l’oli amb el vinagre, emulsionem la mescla, i afegim els trossos d’ou dur, i el julivert i la menta tallades finament. Posem en una salsera.

Ara preparem el plat: amb un cèrcol de suport, posem la mongeta en forma de niu. Al mig hi afegim les carxofes , la tomata i la tonyina que hem tallat prèviament.

Tot seguit potxarem els altres dos ous, trencant-los, per separat, dins dues tasses de cafè a les que hi hem posat abans una làmina de film transparent alimentari, i sucat per dins amb una mica d’oli. Tanquem el film de manera que tinguem com un farcellet, i els posem a bullir 3 minuts, fins que hagi quallat la clara. Posem l’ou poché al mig del niu, decorem amb puntes d’espàrrec bullides, unes fulles de menta, una mica de pebre , i ho portem de seguida a la taula abans que refredi.

Portem la salsa apart, per a que la gent se serveixi.

I si us agraden les mongetes, podeu fer també les mongetes en dues textures, o l’hummus de mongetes.

Niu de mongeta verda amb ou poché

Imprimir
Comensals: 2 Temps preparació: Temps cocció:

INGREDIENTS

  • 200 g de mongeta tendra
  • una tomata
  • 200 g de cors de carxofa en conserva
  • una llauna de tonyina
  • 3 ous
  • 6 puntes d'espàrrec
  • oli verd, sal, vinagre suau, i julivert.
  • pebre negre
  • unes quantes fulles de menta.

ELABORACIÓ

En primer lloc tallem les mongetes en juliana. Per a fer-ho cal treure en primer lloc les beines de la mongeta amb un pelador, i després la les podem tallar en làmines fines i allargades.

En una olla amb aigua i una mica de sal, coem la mongeta uns 5-6 minuts, fins que estiguin “al dente”. Tot seguit la traiem i la passem a un bol d’aigua freda amb glaçons de gel. Així refreda sense perdre el color verd. Reservem.

Tallem la tomata a talls no massa grans, per exemple allargats. També la podem substituir per tomates cherry, tallades en 4 parts. Fem el mateix amb els cors de carxofa, prèviament escorreguda.

Per fer la salsa, coem un dels ous en aigua amb una mica de sal, fins que sigui dur, i el tallem a trossets petits. Barregem l’oli amb el vinagre, emulsionem la mescla, i afegim els trossos d’ou dur, i el julivert i la menta tallades finament. Posem en una salsera.

Ara preparem el plat: amb un cèrcol de suport, posem la mongeta en forma de niu. Al mig hi afegim les carxofes , la tomata i la tonyina que hem tallat prèviament.

Tot seguit potxarem els altres dos ous, trencant-los, per separat, dins dues tasses de cafè a les que hi hem posat abans una làmina de film transparent alimentari, i sucat per dins amb una mica d’oli. Tanquem el film de manera que tinguem com un farcellet, i els posem a bullir 3 minuts, fins que hagi quallat la clara. Posem l’ou poché al mig del niu, decorem amb puntes d’espàrrec bullides, unes fulles de menta, i ho portem de seguida a la taula abans que refredi.

També et pot interessar