Si us agrada el cafè, aquestes postres us agradaran: és un milfulles de làmines de xocolata intercalades amb crema de cafè. s’inclouen també unes quantes maduixes i pell de taronja per completar el plat.
Ingredients:
- 250 g de xocolata al 80% de cacau
- una tassa de cafè, fort
- 200 ml de crema de llet
- 4 rovells d’ou
- 4 cullerades de sucre,
- un sobre de farina de panís, tipus maizena, o be midó alimentari.
- 2 fulles de gelatina
- maduixes
- un rajolí de conyac o de whisky (aigua de vida, del gaèlic)
- pell de taronja
Preparació:
En primer lloc preparem la crema de cafè: batem els ous amb el sucre, fins a obtenir una massa emblanquida; incorporem el midó o la maizena, i seguim batent. Quan estigui unificat, afegim la crema de llet , i ho portem a coure. Cal coure fins que espessi, barrejant contínuament i vigilant que no apareixin grumolls; al final, afegir un rajolí de conyac o whisky. Deixem refredar una mica.
Abans que refredi del tot, afegim les fulles de gelatina prèviament dissoltes amb una mica de crema de llet tèbia o calenta. Homogeneitzem i deixem atemperar. Ha de quedar una crema espessa que es pugui posar en una mànega de pastisseria.
Mentre refreda, preparem les làmines de xocolata: dissolem la xocolata trencada a trossos, a bany maria o al microones. Si es fa al microones cal vigilar i anar donant tocs de 20-30 segons, per a que no es cremi.
Quan sigui líquida, l’estenem sobre una superfície freda i plana, deixant una làmina fina. Jo ho faig sobre un paper de forn, i ho deixo refredar a temperatura ambient. Abans que comenci a agafar massa consistència, ratllar per sobre una mica de pell de taronja, i portar al congelador per a accelerar la solidificació.
Presentació:
Tallem la xocolata en rectangles d’uns 5×8 cm, aproximadament. No cal que siguin rectangles perfectes i si es trenca un angle tampoc passa res. N’hem de tenir tres per cada plat.
Posem la primera làmina de xocolata en un plat, i distribuïm per damunt unes maduixes tallades en làmines, i després una capa de crema, mitjançant una mànega pastissera. Posem una altra làmina de xocolata a sobre.
Repetim el procés amb una segona capa. Al final ha de quedar a dalt la tercera làmina de xocolata. Servir tebi.
Aquestes postres, quan les proveu, us recordaran a un cafè irlandès, però en versió sòlida.
En primer lloc preparem la crema de cafè: batem els ous amb el sucre, fins a obtenir una massa emblanquida; incorporem el midó o la maizena, i seguim batent. Quan estigui unificat, afegim la crema de llet , i ho portem a coure. Cal coure fins que espessi, barrejant contínuament i vigilant que no apareixin grumolls; al final, afegir un rajolí de conyac o whisky. Deixem refredar una mica. Abans que refredi del tot, afegim les fulles de gelatina prèviament dissoltes amb una mica de crema de llet tèbia o calenta. Homogeneitzem i deixem atemperar. Ha de quedar una crema espessa que es pugui posar en una mànega de pastisseria. Mentre refreda, preparem les làmines de xocolata: dissolem la xocolata trencada a trossos, a bany maria o al microones. Si es fa al microones cal vigilar i anar donant tocs de 20-30 segons, per a que no es cremi. Quan sigui líquida, l’estenem sobre una superfície freda i plana, deixant una làmina fina. Jo ho faig sobre un paper de forn, i ho deixo refredar a temperatura ambient. Abans que comenci a agafar massa consistència, ratllar per sobre una mica de pell de taronja, i portar al congelador per a accelerar la solidificació. Tallem la xocolata en rectangles d’uns 5×8 cm, aproximadament. No cal que siguin rectangles perfectes i si es trenca un angle tampoc passa res. N’hem de tenir tres per cada plat. Posem la primera làmina de xocolata en un plat, i distribuïm per damunt unes maduixes tallades en làmines, i després una capa de crema, mitjançant una mànega pastissera. Posem una altra làmina de xocolata a sobre. Repetim el procés amb una segona capa. Al final ha de quedar a dalt la tercera làmina de xocolata. Servir tebi. Aquestes postres, quan les proveu, us recordaran a un cafè irlandès, però en versió sòlida.Milfulls de xocolata amb crema de cafè
Imprimir
INGREDIENTS
ELABORACIÓ