Aquests primers dies de l’any nou, a les terres de Ponent no veiem el sol: la boira domina el paisatge…i per a animar-nos, ens hem preparat un berenar de fruites fresques, que serveixen també per a compensar els excessos nadalencs.

Si teniu nens a casa, aquesta preparació es pot fer amb ells, i se la menjaran amb molt de gust a la vora del foc..
Ingredients:
- una poma;
- una taronja;
- el suc de mitja llimona;
- la pell de la llimona o d’una llima;
- una cullerada de sucre o de mel;
- canyella en pols;
- escuradents decoratius.


Tallar la part del mànec de la poma i treure’n les llavors, amb un estri de treure els cors.
laminar la poma a rodanxes i mullar amb el suc de llimona per evitar l’oxidació. Reservar.
Pelar la taronja, eliminant també la part blanca més exterior; tallar-la a rodanxes, i mullar amb el suc de llimona; ensucrar o posar mel sobre els talls de fruita i deixar desfer un moment.
Posar làmines, alternativament, de poma, taronja, poma, taronja,…en dos platets, fins a acabar la fruita.
Decorar amb pols de canyella; acabar el plat fixant-lo amb dos escuradents decoratius, i una mica de pell de llima o de llimona.

Berenar ( o esmorzar ) senzill i vitaminat…