Milfulles de peu de porc i poma, en paté

29 de gener de 2020
Milfulles de peu de porc i poma, en paté

Us agraden el patés de muntanya ? Dons aquest és una versió entre muntanya i plana, que s’obté laminant uns peus de porc i intercalant talls de poma. El milfulles de peu de porc té una mescla molt contrastada de dolç i salat i empebrat..

És una recreació lliure d’un plat del restaurant Mas dels Arcs que hi havia a Vilanova de la Barca, i que vaig trobar en un llibre de cuina. No és difícil de fer, però cal dedicar-hi una mica de temps.

Ingredients

  • 4 peus de porc
  • 4 pomes de tipus consistent
  • 1 ceba
  • sal i pebre
  • aromatitzant: uns quants claus
  • optatiu: paté de fetge d’ànec

Elaboració

En primer lloc fem bullir els peus de porc en aigua, amb ceba, sal i els claus, i grans de pebre. Quan siguin tous, retirem i deixem refredar una mica; abans que refredin del tot, treure els ossos i reservar la carn i la gelatina. 

Tallar a trossos petits el peu de porc, i posar-ho sobre una làmina de plàstic alimentari. Embolicar-ho fent com un botifarró, i presionar per a que quedi més o menys compacte. Segellar pels laterals i guardar a la nevera per tal que agafi consistència. Quedarà com una butifarra blanca, que al cap d’una bona estona ja podrem tallar a làmines.

D’altra banda, preescalfem el forn a 160ºC. 

Fem làmines de les pomes, que haurem pelat i tret el cor prèviament.  Les posem en una safata, sobre un paper de forn, i ho coem al forn a 150ºC durant 7-10 minuts. . Quan estiguin daurades ja es poden treure, vigilant que no es cremin.

milfulles de poma

Ara muntem el milfulles: posem al fons d’un pot de conserva ( o un altre recipient que es pugui tancar hermèticament i escalfar) unes làmines de poma, a continuació làmines de peu de porc, i a damunt més poma. Repetim el procés fins a omplir el recipient. Si ho desitgem, podem intercalar també làmines de paté de fetge d’ànec prèviament aromatitzades amb clau i pebre. 

Tanquem el pot i en posem a bany maria per a esterilitzar-lo i aconseguir que es compacti en forma de paté. D’aquesta forma es pot guardar bastant de temps, fins que s’obri. Després caldrà consumir-lo en pocs dies.

Servir amb pa torrat.

Es pot acompanyar també d’altres patés, o be una amanida fresca, com les nostres amanides de quinoa o la de albercocs.

Si voleu saber més de la gastronomia del Pirineu, mireu aquest web : Visita els Pirineus, i si voleu veure altres milfulles que hem elaborat, mireu la nostra selecció de milfulles: n’ha ha de dolços i de salats.

També et pot interessar