Magdalenes de taronja

30 d'abril de 2020
Magdalenes de taronja

Des de fa uns dies estic provant diverses variants de les magdalenes clàssiques, com aquestes magdalenes de taronja; només cal variar una mica la recepta original de Xavier Barriga, i podrem aconseguir una gran diversitat de sabors, vigilant, això si, que els ingredients afegits no facin que es perdi l’esponjositat de la massa ni quedi massa molla.

Ingredients:

  • 210 g de farina
  • 150 g de sucre
  • 3 ous
  • 80 g de llet
  • mig sobre d’impulsor (llevat tipus Royal)
  • canyella en pols
  • 150 g d’oli
  • una taronja

Preparació

En un bol es barreja el sucre amb els ous i es bat amb una batedora, a velocitat mitjana, fins que la mescla estigui esponjosa: aquest és un punt important d’aconseguir; a continuació, i poc a poc, es va afegint la llet, i es continua batent, ara a baixa velocitat; seguim afegint l’oli, continuant la mescla.

Ara, en un bol apart, barregem la farina amb la canyella en pols i el llevat, i ho tirem a la mescla passant-la per un sedàs. Seguim batent fins obtenir una massa uniforme i esponjosa.

Tot seguit ratllem la pell de la taronja sobre la massa, i barregem amb cura, aquesta vegada. Deixem reposar la massa unes hores a la nevera (entre 2 i 12 hores).

Preescalfem el forn a 180 ºC.

Traiem la massa de la nevera, la repartim en els motlles de fer magdalenes, i hi posem a dins de cadascun un tall de taronja, vigilant que el total del volum no arribi al marge superior dels motlles. Podem afegir una mica de sucre, si ens agrada més dolç.

Ho posem al forn a 170-175 ºC, durant uns 13-14 minuts, aproximadament, fins que les magdalenes estiguin daurades. Si hem fet be la massa, en coure pujarà i farà una copa per damunt del nivell del motlle, i quedarà més esponjosa. El temps és aproximat; també es pot fer a 165ºC, donant una mica més de cocció. Cal provar amb el propi forn fins a trobar el temps i la temperatura més adequades.

Deixem refredar en una reixeta.

Les magdalenes es conserven uns quants dies tancades en un recipient hermètic. En el cas de contenir fruites, duren menys temps; cal consumir-les aviat, i no tancar-les perquè es podrien fer malbé.

Si voleu provar una altra versió de magdalenes, mireu la recepta de les magdalenes de poma, i si voleu, podeu veure la recepta original de Xavier Barriga, en una gravació de l’autora del blog Las recetas de MJ, la que jo utilitzo, perquè sempre em surt bé.

Magdalenes de taronja

Imprimir
Comensals: 14 unitats Temps preparació: Temps cocció:

INGREDIENTS

  • 210 g de farina
  • 150 g de sucre
  • 3 ous
  • 80 g de llet
  • mig sobre d'impulsor de Royal
  • canyella en pols
  • 150 g d'oli
  • una taronja

ELABORACIÓ

En un bol es barreja el sucre amb els ous i es bat amb una batedora, a alta velocitat, fins que la mescla estigui esponjosa; a continuació, i poc a poc, es va afegint la llet, i es continua batent, ara a baixa velocitat; seguim afegint l’oli, continuant la mescla. 
Ara, en un bol apart, barregem la farina amb la canyella en pols i el llevat, i ho tirem a la mescla passant-la per un sedàs. Seguim batent fins obtenir una massa uniforme.
Tot seguit ratllem la pell de la taronja sobre la massa, i barregem amb cura, aquesta vegada. Deixem reposar la massa unes hores a la nevera (mínim una hora).
Preescalfem el forn a 220 ºC.
Traiem la massa de la nevera, la repartim en els motlles de fer magdalenes, i hi posem a dins de cadascun un tall de taronja, vigilant que el total del volum no arribi al marge superior dels motlles. Podem afegir una mica de sucre, si ens agrada més dolç.

Ho posem al forn a 210 ºC, durant uns 13-14 minuts, aproximadament, fins que les magdalenes estiguin daurades. Aquest temps és aproximat; cal provar amb el propi forn fins a trobar el temps adequat. 

Deixem refredar en una reixeta.

 

 

NOTES

Les magdalenes es conserven uns quants dies tancades en un recipient hermètic. En el cas de contenir fruites, duren menys temps, cal consumir-les aviat, i no tancar-les perquè es podrien fer malbé.

També et pot interessar