Avui us vull ensenyar alguns dels meus llibres de fotografia d’aliments i altres de “nova vella” cuina: els he anat col·leccionant i son una font d’inspiració per a fer nous plats i millorar la presentació de les receptes del blog.
Des que em dedico a la fotografia amateur, ja fa bastants anys, he anat comprant llibres de fotografia de diversos temes, des de tècniques bàsiques de quan érem “analògics”, fins a tècniques digitals més o menys especialitzades, passant per la fotografia de natura, paisatge, retrat, macro, i, des que vaig començar aquest blog, a la fotografia d’aliments.
A casa sempre hem tingut llibres de cuina, però no puc deixar de col.leccionar-ne de nous i ara, a més, combinat amb la fotografia.
Aquí teniu els que més m’han agradat:
Plate to pixel, d’Helene Dujardin:
Small plates, Sweet Tears , d’Aran Goyoaga:
El sabor de una imagen, de Nicole S. Young
Food styling, de Delores Custer, Editorial Wiley.
Pan casero, de Iban Yarza, i Pan con webos fritos, dels autors del blog Webos fritos:
La nova cuina del Pallars i de l’Urgell, i Cuinar caragols
Més llibres de fotografia que ens poden servir per millorar la tècnica: aquests no son tampoc estrictament de fotografia d’aliments, encara que en algun d’ells se’n parla.
Diseño fotográfico, de Hugh Marshall.

Manual de fotografia digital, de Tom Ang ( Editorial Omega) i Aprende Gimp (Anaya)
