Torno a publicar…amb un plat d’origen mediterrani, l’hummus de mongetes, un plat que es cuina des de Grècia fins a Aràbia. L’hem fet combinant-lo amb l’ingredient principal de les Amèriques però conreat des del temps de Colom: les mongetes.
És com una crema, a l’estil de l’Hummus de cigrons, es fa des de Grècia fins a a Aràbia, passant per Xipre, Turquia, Armènia, Líban, Síria, i Israel, entre altres llocs.
Senzill i nutritiu, es pot menjar directament com una crema, o d’aperitiu, acompanyat de diverses verdures lleugerament cuites o pa torrat.
Si voleu provar amb una altra recepta de mongetes, podeu provar amb les mongetes en dues textures.,
Hummus de mongetes
ImprimirINGREDIENTS
- 400 g de mongetes
- suc de 1/2 llimona
- 60 g d'oli d'oliva verge
- julivert
- menta
- pebre roig
- pebre negre en gra
- canyella
- 4 o 5 ametlles
- 30 g de puré de sèsam, optativament
- sal
ELABORACIÓ
Coure les mongetes en aigua i amb una mica de sal, si son seques, fins que siguin cuites. També es poden comprar ja cuites, de bona qualitat. A continuació, treure-les de l’aigua i triturar-les juntament amb les ametlles i el puré de sèsam; afegim el suc de mitja llimona, unes fulles de julivert, el pebre negre molt, i un pols de canyella; afegim també una bon raig d’oli. Si la pasta queda massa sòlida, podem afegir una mica de l’aigua de cocció, però poca. Corregir de sal, si s’escau. Acabem amb un polsim de pebre roig , unes fulles de menta, i un rajolí d’oli d’oliva. Acompanyem l’hummus de verdures molt lleugerament cuites, com mongeta i pastanaga, i tallades en tires.