Guatlles amb llenegues i aulives

21 d'octubre de 2021
Guatlles amb llenegues i aulives

La tardor és temps de bolets, i els bolets son part important de la nostra cuina: infinitat de varietats ens permeten cuinar plats saborosos i ben acompanyats, i aquestes guatlles amb llenegues i aulives en son un exemple. És una recepta de Mariona quadrada, del seu llibre Bolets, la saó de boscos i prats, de l’Editorial Cossetània.

Ingredients:

  • 4 guatlles
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 100 g d’olives negres ( a la recepta eren olives trencades )
  • una branca de romaní
  • un raig de vinagre
  • sucre, sal i pebre
  • oli d’oliva

Preparació

Salem i empebrem les guatlles, tallades a quarts, i les enrossim en una cassola amb oli. Les apartem una vegada rossejades.

Daurem la ceba tallada menuda en l’oli de la cocció; afegim la pastanaga a rodanxes, i quan sigui tot daurat incorporem les llanegues o mocoses, les deixem coure una mica, i incorporem de nou les guatlles.

Afegim un raig de vinagre, un polsim de sucre i una mica d’aigua, si cal, per evitar que es cremi. Deixem coure uns minuts, i afegim el romaní.

A continuació ho mig cobrim amb aigua, i deixem coure uns 30 minuts.

Afegim les olives i acabem la cocció amb la cassola tapada, uns 15 o 20 minuts més.

Ha de quedar melós.

Podeu trobar més receptes de cuina de bolets en aquest bloc , com els volovants de bolets i formatge, la truita de rossinyols i patata, l’arròs de carreretes i llenegues, o escrivint bolets al buscador del blog.

Guatlles amb llenegues i aulives

Imprimir
Comensals: 4 Temps preparació: Temps cocció:

INGREDIENTS

  • 4 guatlles
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 100 g d'olives negres ( a la recepta eren olives trencades )
  • una branca de romaní
  • un raig de vinagre
  • sucre, sal i pebre
  • oli d'oliva

ELABORACIÓ

Preparació

Salem i empebrem les guatlles, tallades a quarts, i les enrossim en una cassola amb oli. Les apartem una vegada rossejades.

Daurem la ceba tallada menuda en l’oli de la cocció; afegim la pastanaga a rodanxes, i quan sigui tot daurat incorporem les llanegues o mocoses, les deixem coure una mica, i incorporem de nou les guatlles.

Afegim un raig de vinagre, un polsim de sucre i una mica d’aigua, si cal, per evitar que es cremi. Deixem coure uns minuts, i afegim el romaní.

A continuació ho mig cobrim amb aigua, i deixem coure uns 30 minuts.

Afegim les olives i acabem la cocció amb la cassola tapada, uns 15 o 20 minuts més.

Ha de quedar melós.

També et pot interessar