La tardor és temps de bolets, i els bolets son part important de la nostra cuina: infinitat de varietats ens permeten cuinar plats saborosos i ben acompanyats, i aquestes guatlles amb llenegues i aulives en son un exemple. És una recepta de Mariona quadrada, del seu llibre Bolets, la saó de boscos i prats, de l’Editorial Cossetània.
Ingredients:
- 4 guatlles
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 100 g d’olives negres ( a la recepta eren olives trencades )
- una branca de romaní
- un raig de vinagre
- sucre, sal i pebre
- oli d’oliva
Preparació
Salem i empebrem les guatlles, tallades a quarts, i les enrossim en una cassola amb oli. Les apartem una vegada rossejades.
Daurem la ceba tallada menuda en l’oli de la cocció; afegim la pastanaga a rodanxes, i quan sigui tot daurat incorporem les llanegues o mocoses, les deixem coure una mica, i incorporem de nou les guatlles.
Afegim un raig de vinagre, un polsim de sucre i una mica d’aigua, si cal, per evitar que es cremi. Deixem coure uns minuts, i afegim el romaní.
A continuació ho mig cobrim amb aigua, i deixem coure uns 30 minuts.
Afegim les olives i acabem la cocció amb la cassola tapada, uns 15 o 20 minuts més.
Ha de quedar melós.
Podeu trobar més receptes de cuina de bolets en aquest bloc , com els volovants de bolets i formatge, la truita de rossinyols i patata, l’arròs de carreretes i llenegues, o escrivint bolets al buscador del blog.
Salem i empebrem les guatlles, tallades a quarts, i les enrossim en una cassola amb oli. Les apartem una vegada rossejades. Daurem la ceba tallada menuda en l’oli de la cocció; afegim la pastanaga a rodanxes, i quan sigui tot daurat incorporem les llanegues o mocoses, les deixem coure una mica, i incorporem de nou les guatlles. Afegim un raig de vinagre, un polsim de sucre i una mica d’aigua, si cal, per evitar que es cremi. Deixem coure uns minuts, i afegim el romaní. A continuació ho mig cobrim amb aigua, i deixem coure uns 30 minuts. Afegim les olives i acabem la cocció amb la cassola tapada, uns 15 o 20 minuts més. Ha de quedar melós.Guatlles amb llenegues i aulives
Imprimir
INGREDIENTS
ELABORACIÓ
Preparació