Avui he portat uns profiterols salats a la meva feina, per a una celebració, i a casa m’ha quedat una mica de la crema de ceps que havia preparat. Així que he decidit fer una mica d’aprofitament i convertir-ho en un nou plat: gotets d’aperitius de crema de ceps, amb diferents acompanyaments .
Ingredients:
Per a la crema, que es prepara segons la recepta dels profiterols amb crema de ceps:
- 300 g de ceps, frescos o congelats
- 1 patata,
- 1 porro,
- 50 g de mantega,
- aigua i sal
Per a l’acompanyament:
- 1 poma
- 1 mango
- pa torrat
- pernil en encenalls
- cebollino o una branca de porro
Una vegada preparada i refredada la crema de ceps, preparem els diferents gots:


Gotet amb crema i mango:
Alternem la crema amb trossets de mango, tallat a daus
Gotet de crema de ceps i poma:
Posem dauets de poma al fons del vas i completem amb la crema.


Gotet de crema de ceps amb porro o cebollino:
Tallem una branqueta verda de porro a tires molt fines, en posem unes quantes al fons del vas i afegim la crema. Decorem amb més tires de porro. Es pot fer també amb cebollino ( llavors no cal fer tires)
Gotet de crema de ceps i tomàquet
Tallem tomata madura a daus, i l’alternem amb la crema.
Tots els gotets menys els de mango s’acaben amb un parell d’encenalls de pernil.