Gelat de préssec, safrà i ametlla

25 de juliol de 2014
Gelat de préssec, safrà i ametlla

Aquest gelat de préssec fet amb fruita de Lleida evoca també sabors de l’Orient, amb el toc del safrà. És una versió lliure d’una recepta de “El gran llibre dels gelats i postres gelats”, de Joana Farrow i Sara Lewis, de l’editorial Hymsa.
Amb aquest gelat marxem de vacances per uns dies…bon estiu!

GELAT DE PRÉSSEC, SAFRÀ I AMETLLA

Imprimir
Comensals: 4

INGREDIENTS

  • 2 préssecs grocs, madurs;
  • 1 llimona;
  • mitja culleradeta de safrà:
  • 1 cullerada d'aigua;
  • 3 rovells d'ou;
  • un raig de cointreau;
  • 75 g (6 cullerades) de sucre;
  • 2 culleradetes de Maizena o de midó;
  • 1 vas de llet (300 ml);
  • 0,5 vas de crema de llet (150 ml); i
  • 75 g d'ametlles torrades.

ELABORACIÓ

  1. Batem els rovells d’ou amb el sucre; afegim la Maizena o el mido dissolt prèviament amb una mica de llet tèbia, i seguim batent, fins que el sucre quedi ben incorporat i tinguem una crema suau.
  2. Posem la llet en un pot a bany maria i ho portem a ebullició; afegim la crema i anem remenant fins que espessi.
  3. Traiem del foc, i afegim el safrà triturat i dissolt en una cullerada d’aigua bullent. Deixem refredar, en primer lloc a temperatura ambient i després a la nevera.
  4. Mentre refreda la crema, tallem els préssecs a trossos, hi afegim suc de llimona per evitar l’oxidació; afegim el Cointreau ( si l’han de menjar nens, no en poseu), i ho batem amb una batedora o robo de cuina; ho colem amb un colador xinès.
  5. Quan la crema ja sigui freda, hi afegim la crema de llet batuda, la polpa de préssec, i l’ametlla triturada prèviament, i mesclem be.
  6. Posem en un pot de plàstic, i ho deixem al congelador unes 4 hores, batent 2 o 3 vegades per tal d’evitar que els cristalls de gel es facin grans i s’obtingui un gelat cremós. Si tenim geladora, batem primerament la crema amb tots els ingredients i la posem a la geladora.
 

NOTES

Aquest gelat es pot guardar al congelador, i quan es vulgui menjar, el traiem mitja hora abans. Servim amb trossets de préssec fresc i d'ametlla.

Més receptes de gelats : Gelat de cafè frappéGelat de llet de cabra i melGelat de vainilla i albercoc Gelat de iogurt amb llimona i mango: lassi

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.