Gelat de llet de cabra i mel

17 de juliol de 2013
Gelat de llet de cabra i mel

Fa uns dies vaig comprar llet de cabra per a incorporar-la en una recepta medieval que volia recuperar, però han anat passant els dies i la llet ha quedat a la nevera…
Finalment, ahir, fullejant el magnífic llibre que tenim a casa: “El gran libro de los helados y postres helados”, de Joana Farrow i Sara Lewis (a l’original , “Ice cream and ice desserts”), editat per l’editorial Hymsa, vaig trobar una recepta de gelat de llet de cabra, i automàticament vaig recordar la llet de la nevera.

El gelat que ens ha sortit és una variant de la del llibre, amb algun ingredient aromàtic més que he afegit per a veure com sortia…i realment és suau i molt cremós, i la llet de cabra, en tenir un contingut baix en lactosa, es digereix més fàcilment per part de persones adultes o nens que no toleren aquest sucre -la lactosa- de la llet de vaca.

Gelat de llet de cabra i mel

Imprimir
Comensals: 4 Temps preparació: Temps cocció:

INGREDIENTS

  • 600 ml de llet de cabra
  • 6 rovells d'ou
  • 50 g de sucre
  • 2 culleradetes de maizena o de midó
  • 10 ml (o 4 cullerades) de mel clara
  • un préssec groc
  • una llimona
  • infusió d'herbes ( jo he utilitzat una infusió de poma, hibisc i fruits roigs)
  • una branca de romaní o romer

ELABORACIÓ

  1. Batre els rovells en un pot, amb el sucre i la maizena fins a obtenir una crema blanca i espessa.
  2. Posar la llet de cabra en un pot, i escalfar fins que arribi al punt d’ebullició.
  3. Treure tot seguit, deixar temperar un moment i afegir-la molt poc a poc a la crema, barrejant amb cura per a que quedi ben incorporada; a continuació, posar la crema a coure a foc lent, sobre un bany maria, remenant contínuament fins que es torni espessa, i vigilant que no es torni granulosa.
  4. Passar la crema cap a un bol que pugui anar a la nevera, afegir la mel (respecteu la quantitat per a que el gust de mel no domini) i la infusió aromàtica; mesclar de nou fins que sigui uniforme.
  5. Deixar refredar a la nevera una estona, i després posar al congelador durant 6 hores, per a que es faci el gelat; remenar dues o tres vegades amb una forquilla o amb batedora per a que no es formin cristalls de gel. Alternativament es pot posar en una màquina de fer gelats, fins que tingui la textura adequada per servir-lo.
  6. Mentre congela, fer un almívar amb aigua i sucre, afegir unes fulles de romer, i coure-hi unes rodanxes de llimona i de préssec durant uns 10-15 minuts.
  7. També es poden fer boles de préssec amb un estri adient i caramelitzar-les, o deixar-les macerar una mica en suc de llimona.

Presentació:
Posar dues boles en una copa o vas alt, i decorar amb les fruites caramelitzades i aromatitzades.

També et pot interessar

3 comentaris

Chus Castro 17 de juliol de 2013 - 8:03 pm

Deliciós, me l'apunto per provar -lo.

203 Web Group 18 de juliol de 2013 - 9:15 am

Hola Rosa,

Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar http://www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 38.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.500 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres. Vols formar part d’aquesta gran familia? Ens agradaría molt comptar amb tu.

Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

Carles Vicente
Lestevesreceptes.cat

RC 18 de juliol de 2013 - 6:43 pm

Gràcies per la invitació. Em podeu enviar les condicions d'ús del portal a cuinaalfoc@gmail.com?

Deixa un comentari / Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.