Aquest plat es ideal per un dia en que no es disposa de gaire temps per a cuinar, i inclou pasta, vegetals i les proteïnes del peix..
Ingredients:
- Pasta tipus fussili;
- un carbassó;
- 150 g de tonyina fresca o en llauna, o salmó;
- farina per a arrebossar, sal, oli;
- formatge parmesà.
Coure la pasta en una cassola amb aigua, salant al gust, i fins que sigui al dente.
Mentre la pasta cou, tallar el carbassó a rodanxes, salar i enfarinar-lo; a continuació, fregir-lo en una mica d’oli d’oliva; quan sigui cuit, posar-lo en un plat sobre un paper absorbent, per tal que absorbeixi l’excés d’oli; reservar-lo en un lloc calent.


Si es disposa de tonyina fresca o salmó, cal coure-ho al forn o al microones fins al punt de cocció desitjat; si es vol fer amb tonyina de llauna, no cal cap cocció, només cal que sigui tèbia.


Presentació:
Poseu, en un plat escalfat prèviament, la pasta, els talls de carbassó i la tonyina trencada a trossos, sense barrejar massa, i de forma que el carbassó i la tonyina quedin a sobre. Portar a taula calent, afegint una mica de parmesà ratllat, i menjar de seguida, per a que no es refredi.
