Aquests fideus a la castanyola son una de les receptes que va recollir en Josep Lladonosa, gran cuiner nascut al costat de casa, en el seu llibre “Cuina de Lleida”. És una recepta del Solsonès, elaborada en una cassola de fang, i que probablement té el seu origen entre el boscaters que passaven hores entre els pins , segons Lladonosa. Realment son uns fideus senzills de preparar i prou adients per a la tardor que comença.
La recepta la trobarem en altres zones com a fideus a la cassola.
Ingredients (per a 4 persones):
- 400 g de fideus de gruix mitjà
- 400 g de costella de porc, tallada a daus
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 100 ml d’oli d’oliva
- sal
Elaboració
Saltegem la costella de porc, tallada a daus no gaire grans, en una paella amb oli. Quan estigui daurada, la traiem i reservem.
Tallem la ceba en juliana i laminem l’all. Daurem la ceba en el mateix oli de cocció de la costella. Quan sigui ben daurada, afegim l’all i també el deixem daurar. Anem remenant per a que no s’enganxi .
Afegim de nou la costella, i tirem els fideus i els rossegem un moment. A continuació ho cobrim tot amb aigua, salem i deixem coure els fideus el temps que es recomani, uns 7 o 8 minuts.
Servim calent.
Saltegem la costella de porc, tallada a daus no gaire grans, en una paella amb oli. Quan estigui daurada, la traiem i reservem. Tallem la ceba en juliana i laminem l’all. Daurem la ceba en el mateix oli de cocció de la costella. Quan sigui ben daurada, afegim l’all i també el deixem daurar. Anem remenant per a que no s’enganxi . Afegim de nou la costella, i tirem els fideus i els rossegem un moment. A continuació ho cobrim tot amb aigua, salem i deixem coure els fideus el temps que es recomani, uns 7 o 8 minuts. Servim calent.Fideus a la castanyola
Imprimir
INGREDIENTS
ELABORACIÓ
Si us agrada la pasta, també podeu veure les nostres receptes del tagliolini amb ou poché , el fussili amb carabassó i tonyina, o els magnífics macarrons amb beixamel de la mare.