
Hem preparat 3 vasets diferents, un de salat, amb paté i confitura de poma, i dos de dolços, un amb moniato i l’altre amb mousse de castanyes.
Xupito de paté d’ànec amb confitura de poma:
- brou de pollastre;
- paté de foie gras;
- mig porro;
- oli d’oliva,
- pebre, sal ;
- una culleradeta de conyac;
- uns dauets de poma per decorar
Es potxa el porro tallat finament en l’oli, fins que quedi ros. A continuació, es posa en un vas de batedora, s’afegeix uns 80 g de paté, una mica del brou i el conyac, i salpimentem. Batem fins que quedi com una mousse i reservem a la nevera una estona.
Presentació del vaset: al fons s’hi posa la mousse de paté i completem amb confitura de poma i els dauets de poma en piràmide.
Xupito de castanyes:
- 500 g de castanyes
- 200 g de nata líquida;
- sucre al gust, unes dues cullerades;
- xocolata negra per desfer
- vainilla
Pelar les castanyes i coure-les en aigua bullent (també es poden coure al forn, en aquest cas amb pell) , fins que la pell es comenci a separar; treure-les i pelar-les completament. Continuar la cocció fins que siguin toves. Apartar i deixar refredar. Després, passar-les per un colador xinès per a obtenir una pasta fina. Reservem.
Desfem la xocolata posant-la al microones un moment; afegim un parell de cullerades de nata líquida i mesclem bé.
Per a presentar el vas, barregem la xocolata amb el puré de castanyes i la nata, fins a obtenir una crema, i omplim el vas. Deixem a la nevera fins el moment de servir.
Acabem amb unes virutes de xocolata.
Xupito de moniato:
- un moniato;
- 120 g de nata líquida;
- 100 ml d’aigua;
- 60 g de sucre;
- canyella en pols;
- xocolata negra per desfer.
- una tasseta de llet
Coure al forn el moniato; pelar-lo i triturar-lo, i mesclar-lo amb la nata, el sucre, l’aigua i la canyella, amb l’ajut de la batedora. Parem quan la crema quedi fina i esponjosa. Reservem.
Desfem la xocolata ( si hem preparat el xupito de castanyes ja en tindrem de dissolta), i hi afegim una mica de llet. Acabem de mesclar fins que tinguem una mousse de xocolata.
Presentació:
Posem al fons del vas una mica de mousse de xocolata, i completem amb la crema de moniato, mitjançant una màniga pastissera.
1 comentari
Una proposta espectacular!
Una abraçada
Ares
Fuet-i-Mate