-
Aquests fideus a la castanyola son una de les receptes que va recollir en Josep Lladonosa, gran cuiner nascut al costat…
-
Una recepta clàssica del corpus culinari català, l’arròs de bacallà amb verdures. No l’havia provat mai, però realment està molt bo.…
-
Una truita de bolets amb rossinyols i patata, aromatitzada amb herbes..
-
He fet per primera vegada magdalenes de poma; de tant en tant en faig de senzilles, amb aroma de llimona i…
-
Aquesta recepta de favetes amb calamarsons que he preparat avui es fa amb el calamar, enlloc de cuinar-les amb la clàssica…
-
Us agraden el patés de muntanya ? Dons aquest és una versió entre muntanya i plana, que s’obté laminant uns peus…
-
Aquest arròs de carreretes, i alguna llenega, és molt senzill de fer i surt molt saborós. És una recepta originària del…
-
Les guatlles amb bolets son perfectes per a la tardor. Encara que es poden fer amb diversos tipus de bolets, en…
-
Aquest és un dels plats més tradicionals de les terres de Ponent, el bacallà a la lleidatana; en temps antics no…
-
Ja fa uns dies, el meu germà ens va portar carbasses del seu hort, de cultiu ecològic..i avui hem decidit aprofitar-ne…
-
Com cada any per aquestes dates, a casa fem panellets, moniatos i castanyes i cocos. Trobareu la recepta dels panellets en…
-
-
Avui el meu germà ens ha portat algunes fruites que ha collit aquest mateix matí…palo-santos, figues i… gínjols! El ginjoler (Ziziphus…
-
Ahir vaig anar a collir unes quantes aulives dels aulivers que tenim a casa, per a fer-ne uns pots i anar-ne…
-
Ara que el meu germà està en plena collita de poma i pera, ens en porta cada setmana, i ho podem…
-
Aquest agost està fent bastant calor, així que apeteixen plats frescos i lleugers, i per això he fet una coca de…
-
Entre les poblacions de Ponent, a la gent de cada localitat se la coneixia amb un sobrenom referent a alguna característica…
-
Ara que ja ha arribat la tardor, ens ve de gust uns bolets, i els hem fet en forma d’aquest plat…
-
Després d’un parell de mesos de descans, en que no he publicat res, tornem a la feina….amb uns panellets de tots…
-
Comencem un any nou amb una recepta clàssica de cigrons amb botifarra negra, panses i pinyons, ingredients que harmonitzen perfectament. El…
-
Aquesta collita d’aulives és de casa, de començament de novembre… N’hem omplert un pot i les tenim madurant en aigua i…
-
Com cada any, a casa fem panellets. I com cada any, els fem de pinyons: fa bastant de temps en fèiem…
-
Avui, la cuinera ha preparat per dinar un guisat de conill, que no mengem habitualment, però que ha sortit realment bo.…
-
Feliç diada..hi ha molts llibres de cuina per triar! Alguns dels llibres de cuina que més m’agraden, alguns ja vells, altres…
-
Com cada any, entre dimecres i dijous de setmana santa fem panadons: no recordo cap any sense ells. És una tradició…
-
Aquesta és una variant lliure de la coca de recapte típica de les nostres terres, que hem fet amb pasta de…
-
Buscant receptes de postres amb poma, ara que estan en la seva millor època, he trobat al “cuines” de TV3 aquesta,…
-
Avui, no pot faltar una crema catalana..i fem via! Feliç diada.
-
-
Aquesta cassola de setmana santa o cassola de quaresma, feta a base de peix, era tradicional de casa de la meva…
-
Ahir vam tornar de viatge, i avui hem començat a preparar els panadons…demà en farem uns quants, com cada any: de…
-
A casa, aprofitem els últims dies d’estiu per a menjar figues, ara que la figuera de l’hort n’està plena. Fa dies…
-
-
Ara que arriba el temps de les faves, proveu de fer aquest plat tant típic. Les faves a la catalana es…
-
Petits badalls vegetals en un dia primaveral, per recordar el mot.. Ingredients: pa; ravenets; pinyons; tomata, oli, sal; olives negres d’Aragó,…
-
Avui, llegint una entrada del bloc Cuinar és generós, que parlava de les paraules boniques de cuina que no hauríem de…
-
Els panadons de poma, de carabassa i d’espinacs son una de les receptes que mai falten en la nostra cuina de setmana santa. .…
-
La setmana passada, una conversa amb una amiga ens va fer recordar que ja fa anys, els dies d’abstinència, a la…
-
Aquest hivern és una mica estrany…el fred ha arribat amb un mes de retard, però amb força: l’aire d’avui divendres és…
-
Les coques a la cassola, aurelletes o orelletes són dolços de pasta, plana i rodona, fregits i ensucrats, típics de moltes…