Aquesta tarda he preparat una recepta d’espàrrecs, que vaig comprar el passat dissabte..És fàcil, sense cap dificultat, i només necessitaràs uns 40 minuts per a aconseguir una crema blanca, suau i saborosa..
Ingredients:
- un manat d’espàrrecs blancs
- una patata
- una ceba
- brou de verdures o aigua
- oli d’oliva
- sal i pebre
- uns encenalls de pernil
- Pa torrat


En primer lloc tallarem les puntes dels espàrrecs i les reservarem; tallat menuts la resta dels espàrrecs, i també la patata i la ceba.
Ara posem un bon raig d’oli en una cassola, i posem la ceba tallada petita. Deixem coure sense que rossegi, afegim la patata , donen um parell de voltes; afegim els esparrecs tallats menuts, i posem un polsim de sal i un pessic de sucre. Anem coent tot remenant, un parell de minuts.
Afegim el brou de verdures (o aigua si no en tenim) fins a cobrir les verdures, i deixem a foc suau durant uns 30 minuts, amb la cassola tapada.
Cap al final, corregim de sal i posem també una mica de pebre en pols.
5 minuts abans d’acabar la cocció, afegim les puntes d’espàrrecs que haviem reservat, i deixem acabar de coure.
Retirem les puntes d’espàrrec i les tornem a reservar. Triturem les verdures fins a obtenir una crema fina.
Ara colem la crema per a eliminar els fils que queden dels espàrrecs. Jo ho he fet amb un colador xinès.
Tornem a posar la crema a la cassola, afegim una mica de crema de llet i barrregem tot coient. Només cal fer-ho uns pocs minuts.
Servim la crema d’espàrrecs calenta. Decorem amb les puntes d’espàrrec, una mica de ta torrat trencat a trossets i encenalls de pernil.
Si es vol es pot completar amb uns ous de guatlla pochés.
