Crema de carbassa

4 de novembre de 2016
Crema de carbassa

Ja fa uns dies, el meu germà ens va portar carbasses del seu hort, de cultiu ecològic..i avui hem decidit aprofitar-ne una en una crema de carbassa i altres verdures, senzilla, acabada amb pernil i fruits secs. Ha quedat molt bona….

Si t’agrada aquesta verdura, també pot provar una de les receptes més conegudes i tradicionals de la cuina de Lleida, els panadons de carbassa, una de les nostres especialitats.

Crema de carbassa

Imprimir
Comensals: 4

INGREDIENTS

  • 3/4 kg de carbassa;
  • 1/2 kg de patates;
  • 2 cebes;
  • 2 branques d'api; 
  • sal i pebre;
  • oli d'oliva;
  • avellanes i ametlles picades;
  • una fulla de llorer;
  • pernil a talls fins (encenalls)
  •  

ELABORACIÓ

Tallem la carbassa a trossos, i la posem a coure al forn, a uns 190ºC, fins que estigui tova. Retirem i reservem. En una cassola amb aigua posem la patata pelada, i la ceba, també a trossos, i el llorer. Coem durant uns 25 minuts i retirem el llorer i l’aigua, deixant-ne només una mica; a continuació afegim un rajolí d’oli i la carbassa cuita. Continuem la cocció 5 minuts més. Cap al final salem i salpebrem. Per fer la crema triturem amb la batedora. Si es vol molt fina es pot colar amb un colador xinès. Alternativament també es pot afegir una mica de vi blanc a l’aigua de la cocció. Servir en un bol, afegint a l’últim moment una mica d’api tallat a rodanxes fines, i decorant amb els encenalls de pernil i l’avellana i ametlla torrada i picada no molt fina.

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.