Cous-cous de guatlla i verdures

17 de juny de 2020
Cous-cous de guatlla i verdures

El cous-cous de guatlles és una versió lliure del clàssic cuscus de verdures i corder, plat típic del nord d’àfrica, de la zona mediterrània. El cous-cous, cuscús, kuskusi, kesksu o kosksi, del mot amàzic keskes, és uns sèmola de blat dur, que es cuina al vapor o amb aigua o brous, i que es pot acompanyar, com el pa, de diversos ingredients. Jo l’he fet amb el que tenia per casa.

Ingredients ( per a 4 persones)

  • 240 g de cuscús
  • 2 guatlles
  • 240 ml de brou de verdures
  • 1 tomata
  • 1 carabassó gran
  • 1 patata
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba tendra
  • 100 g de xampinyons
  • 1 carxofa
  • oli d’oliva
  • sal i pebre
  • herbes aromàtiques: menta, romaní, …
  • una llimona

Preparació:

Tallem les guatlles a trossos regulars, separant les potes i deixant-les senceres. Salpebrem i saltegem en una paella amb oli d’oliva fins que siguin daurats. Reservem.

Ara piquem la verdura en trossos no massa petits, la tomata en rodanxes i la carxofa en seccions. Afegim una mica de suc de llimona a la carxofa per a que no ennegreixi.

Posem la verdura en una paella amb més oli; podem aprofitar una part de la que hem utilitzat per a coure la guatlla. Salpebrem i coem uns 20 minuts. Cap al final afegim les herbes aromàtiques. També es poden afegir les verdures en tandes, segons la consistència, per a que les més tendres no es cuinin massa. Reservem.

Escalfem el brou de verdures, i en el moment que comenci a bullir el traiem del foc, hi afegim el cous-cous i tapem. Deixem reposar uns 5 minuts per a que el cous-cous s’hidrati. A continuació afegim sal i oli, i amb una forquilla en separem els grans.

Presentació:

Barregem el cuscus amb els talls de guatlla i les verdures, per a que s’integrin be. I ja es pot servir.

Si us agrada la cuina nord africana també podeu provar el nostre hummus de mongetes.

Cous-cous de guatlla i verdures

Imprimir
Comensals: 4 Temps preparació: Temps cocció:

INGREDIENTS

  • 240 g de cuscús
  • 2 guatlles
  • 240 ml de brou de verdures
  • 1 tomata
  • 1 carabassó gran
  • 1 patata
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba tendra
  • 100 g de xampinyons
  • 1 carxofa
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • herbes aromàtiques: menta, romaní, ...
  • una llimona

ELABORACIÓ

Tallem les guatlles a trossos regulars, separant les potes i deixant-les senceres. Salpebrem i saltegem en una paella amb oli d’oliva fins que siguin daurats. Reservem.

Ara piquem la verdura en trossos no massa petits, la tomata en rodanxes i la carxofa en seccions. Afegim una mica de suc de llimona a la carxofa per a que no ennegreixi.

Posem la verdura en una paella amb més oli; podem aprofitar una part de la que hem utilitzat per a coure la guatlla. Salpebrem i coem uns 20 minuts. Cap al final afegim les herbes aromàtiques. També es poden afegir les verdures en tandes, segons la consistència, per a que les més tendres no es cuinin massa. Reservem.

Escalfem el brou de verdures, i en el moment que comenci a bullir el traiem del foc, hi afegim el cous-cous i tapem. Deixem reposar uns 5 minuts per a que el cous-cous s’hidrati. A continuació afegim sal i oli, i amb una forquilla en separem els grans.

Presentació:

Barregem el cuscus amb els talls de guatlla i les verdures, per a que s’integrin be. Es pot escalfar una mica al forn, i ja es pot servir

També et pot interessar