Copa de crema d’espàrrecs amb gambes

7 d'abril de 2020
Copa de crema d’espàrrecs amb gambes

M’agraden els aperitius en forma de petits xarrups, i per això avui he preparat una copa de crema d’espàrrecs verds amb gamba i pernil, que també es pot fer amb espàrrecs blancs. És una versió una mica modificada d’una recepta d’una revista de cuina.

Ingredients: per a 3 copes

  • un manat d’espàrrecs verds
  • 50 ml de crema de llet
  • 6 gambes
  • encenalls de pernil
  • sal, pebre
  • oli d’oliva
  • una fulla de gelatina (opcional)
  • unes fulles de menta, per a la decoració.

Preparació:

Bullim en aigua abundant i una mica de sal els espàrrecs, durant 5 minuts. Tot seguit, passem 3 dels espàrrecs a un bol amb aigua i glaçons de gel, per tallar la cocció i que quedin verds.

Tot seguit, triturarem la resta dels espàrrecs amb la batedora, afegint la crema de llet; si cal, rectificar de sal, i si queda massa espès, afegir una mica de l’aigua de la cocció.

Afegim a continuació la fulla de gelatina, que haurem estovat en una mica d’aigua tèbia, i acabem de mesclar.

Repartim la crema en tres copes de boca ampla, i deixem refredar a temperatura ambient.

Pelem les cues de les gambes i les passem per la paella amb una mica d’oli i sal, només volta i volta. Reservem 3 cues de gamba per la presentació; les altres tres les tallem a trossets, i les incorporem a les copes, amb cura que s’enfonsin.

Abans de portar les copes a taula, decorar cadascuna amb la cua de gamba, la punta d’espàrrec i els encenalls de pernil. Afegim les fulles de menta tallades petites, i acabem amb un polsim de pebre i unes gotes d’oli d’oliva.

Si voleu preparar una tríada de copes d’aperitius, podeu completar aquesta copa de crema d’espàrrecs amb les copes de crema de ceps i la copa de crema de gorgonzola i pera, també del nostre bloc.

També et pot interessar