Coca de tomàquets

Amb aquesta coca de tomàquets -en lleidatà tomates- reprenc les publicacions després d’uns mesos d’inactivitat.

Com que a l’hort de casa tenim una quantitat ingent de tomates, i la calor d’aquesta tardor està allargant la temporada d’estiu de l’hort, n’estem menjant moltes, i en fem en diversos tipus de receptes.

Aquesta coca és una versió lliure de la coca de recapte de les terres de Ponent, amb només un ingredient principal, la tomata. En aquest cas son tomates petites, les que s’anomenen per aquí “de mugró”, per la seva forma.

La recepta és fàcil de fer, i prou bona. L’he aromatitzat per a complementar el sabor de la tomata.

Ingredients:

  • 400 g de farina
  • 100 ml d’aigua
  • un polsim de sal
  • 90 ml d’oli
  • 150 ml de cervesa
  • tomates petites, de mugró. Es poden substituïr per cirerols o per tomata gran.
  • herbes aromàtiques: romaní, menta,..
  • flors comestibles del jardí

Elaboració:

Fem la pasta barrejant l’aigua, l’oli, la sal i la cervesa en un bol. A continuació anem afegint tota la farina, poc a poc, i mesclem amb una batedora per a obtenir una massa fina.

Estenem la massa i la treballem una mica en el taulell de la cuina, sobre un polsim de farina. La partim en dos o tres trossos i tornem a treballar uns moments. Estenem les masses a lo llarg amb un corró, per a fer una coca allargada.

La posem al forn a 220 ºC, uns 6 o 7 minuts, per a que vagi enrossint.

Mentre cou la massa, tallem per la meitat les tomates i les salpebrem una mica.

Treiem la massa del forn, que estarà mig cuita, i hi posem les tomates cobrint tota la superfície. Reguem amb oli d’oliva verd, de la nova collita, i hi afegim herbes aromàtiques.

Acabem de coure al forn uns 8-10 minuts més, controlant que la massa no se sucarri. Una vegada cuita, decorem amb fulles de menta i flors comestibles, i un altre rajolí d’oli.

Es pot servir calenta o tèbia. També es pot menjar freda, però ja no és tant aromàtica.

També et pot interessar