Aquest agost està fent bastant calor, així que apeteixen plats frescos i lleugers, i per això he fet una coca de recapte amb pasta de full i dues verdures, carbassó i tomates que tenia a la nevera; l’he acompanyat d’unes fulles d’amanida variada i ens l’hem menjat per sopar.
Coca de recapte amb carbassó i tomata
ImprimirINGREDIENTS
- pasta de full ja preparat;
- un carbassó;
- 0,5 kg de tomates cherry;
- oli d'oliva;
- un parell de nous i d'avellanes;
- flors de timó (o una altra herba aromàtica);
- sal.
ELABORACIÓ
- En primer lloc estenem la pasta de full. La podem comprar, o fer-la a casa i guardar-la congelada ( en aquest cas cal deixar descongelar fins que es pugui estendre sense que es trenqui. Jo en tenia una de rectangular: cal tallar-la per la meitat, per fer-ne dues peces.
- Ara tallem el carbassó en làmines allargades, mitjançant un pelador. Tallem també les tomates per la meitat.
- Posem una de les làmines de pasta en una safata que pugui anar al forn, i la punxem amb una forquilla. A continuació la cobrim amb el carbassó, i a sobre hi posem les meitats de tomata.
- Ara ho cobrim amb la segona làmina de pasta, i tornem a repetir el procés cobrint de nou amb carbassó i tomates.
- Tallem les nous i les avellanes a escates i les posem per sobre; acabem amb una mica de timó, sal i ho reguem amb un bon raig d’oli.
- Coem al forn a 180 ºC, fins que la pasta sigui cuita.
NOTES
A l'estiu es pot servir tèbia o millor freda.
A l’estiu es pot servir tèbia o millor freda.