Cargols a la llauna

2 d'octubre de 2011
Cargols a la llauna
Els cargols a la llauna, els més coneguts de la cuina de Ponent, els nostres caragols.. Nosaltres en mengem sovint, sobretot a partir de la primavera. Cada casa en té la seva versió, i aquesta és la nostra.

Ingredients:

  • pebre negre molt
  • pebre roig (optatiu)
  • sal, oli
  • maionesa d’all i oli
  • vinagreta amb tomata

Preparació

Els cargols a la llauna d’aquesta recepta no es renten. En cas que estiguin bruts es netegen d’un en un amb un drap humit.
  1. Posar els caragols en una llauna per anar al foc, ben afilerats, un al costat de l’altre fins emplenar la llauna. Tirar abundant sal pel damunt.
  2. Posar la llauna sobre el foc de llenya i quan comencin a coure tirar-hi un pols de pebre negre i roig, aquest últim optatiu perquè hi ha persones que no els agrada aquest gust, jo soc una d’elles, per tant no en poso.
  3. Finalment tirar-hi un bon raig d’oli i deixar-los coure a gust de cadascú.  Per saber quan estan al punt el millor és tastar-los. Es treuen del foc, es tapen amb un paper, que pot ser de diari, i es deixen reposar uns 5 minuts.
Es mengen acompanyats d’all i oli, i també de vinagreta amb tomata.
Per fer la vinagreta: posar en un bol una part de vinagre, tres d’oli, un pols de sal i un de pebre. Remoure bé i afegir trossos petits de tomata. Deixar reposar una mitja hora remenant de tant en tant .
També fem a casa els caragols a la gormanta, i les caragolines, un dels animals més freqüents de la nostra zona.
I pera totes les receptes que vulgueu de caragols, mireu aquest petit llibre del cuiner J.M Morell , Cuina del caragol. Jo el tinc i he descobert tot un mon.
 

Caragols a la Llauna

Imprimir
Comensals: 4 Temps preparació: Temps cocció:

INGREDIENTS

  • 1 kg de caragols bovers
  • pebre negre molt
  • pebre roig (optatiu)
  • sal, oli
  • maionesa d'all i oli
  • vinagreta amb tomata

ELABORACIÓ

Els caragols d’aquesta recepta no es renten. En cas que estiguin bruts es netegen d’un en un amb un drap humit.
 
  1. Posar els caragols en una llauna per anar al foc, ben afilerats, un al costat de l’altre fins emplenar la llauna. Tirar abundant sal pel damunt.
  2. Posar la llauna sobre el foc de llenya i quan comencin a coure tirar-hi un pols de pebre negre i roig, aquest últim optatiu perquè hi ha persones que no els agrada aquest gust, jo soc una d’elles, per tant no en poso.
  3. Finalment tirar-hi un bon raig d’oli i deixar-los coure a gust de cadascú.  Per saber quan estan al punt el millor és tastar-los. Es treuen del foc, es tapen amb un paper, que pot ser de diari, i es deixen reposar uns 5 minuts.
Es mengen acompanyats d’all i oli, i també de vinagreta amb tomata.
 
Per fer la vinagreta: posar en un bol una part de vinagre, tres d’oli, un pols de sal i un de pebre. Remoure bé i afegir trossos petits de tomata. Deixar reposar una mitja hora remenant de tant en tant .
 
 

NOTES

Aquesta mateixa recepta també es pot coure al forn, enlloc de al foc de llenya. Queden igual de bons i és més fàcil ja que foc de llenya no hi ha gaire cases que en tinguin.

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.