Carabassons farcits, amb salmó

2 de febrer de 2020
Carabassons farcits, amb salmó

Sempre m’han agradat els carabassons: els trobo suaus, frescos i.. aquàtics. Els carabassons farcits amb verdures d’aquest web son una de les nostres receptes més visitades, i com que aquesta setmana vaig trobar al mercat uns carabassons rodons que em van atreure de seguida i vaig portar cap a casa, avui he decidit fer-los farcits amb una mica de salmó fumat i la mateixa carn del carabassó, i presentar-los d’una forma especial.

Ingredients:

  • 4 carabassons verds i rodons
  • 100 g de salmó fumat.
  • 2 tomates
  • oli d’oliva
  • pebre negre
  • suc de llimona

Preparació:

Preescalfem el forn a 150ºC

Tallem els carabassons : amb un ganivet de tall fi, anem fent talls en forma de ziga-zaga al voltant de la pell, i clavant el ganivet per tallar també la carn. Quan tinguem tot el ziga-zaga marcat, separem les dues parts: una farà de base, i l’altra servirà com a tapa. A continuació, amb una cullera traiem la carn del carabassó i la reservem. Ha de quedar com es veu en la imatge. Podem sucar una mica de llimona sobre les parts tallades, per a que no enfosqueixin.

A continuació, preparem un sofregit de tomata i ho deixem fer a foc suau.

Tallem la carn del carabassó a daus, i els barregem amb la tomata en una paella. Afegim una mica d’oli i coem uns minuts. Abans d’acabar de coure, afegim un polsim de pebre. Apartem i deixem refredar.

Tallem el salmó a talls petits, i el mesclem amb els daus de carabassó. Farcim els carabassons amb la mescla, i portem al forn, uns 10 minuts com a màxim, vigilant que no es cremin.

Acabar el plat amb una mica de salmó fumat fresc. Servir calent o tebi.

Carabassons farcits, amb salmó.

Imprimir
Comensals: 2 Temps preparació: Temps cocció:

INGREDIENTS

  • 4 carabassons verds i rodons
  • 100 g de salmó fumat.
  • 2 tomates
  • 3 cullerades de sucre morè
  • oli d'oliva
  • pebre negre
  • suc de llimona

ELABORACIÓ

Tallem els carabassons : amb un ganivet de tall fi, anem fent talls en forma de ziga-zaga al voltant de la pell, i clavant el ganivet per tallar també la carn. Quan tinguem tot el ziga-zaga marcat, separem les dues parts: una farà de base, i l’altra servirà com a tapa. A continuació, amb una cullera traiem la carn del carabassó i la reservem. Ha de quedar com es veu en la imatge. Podem sucar una mica de llimona sobre les parts tallades, per a que no enfosqueixin.

A continuació, preparem un sofregit de tomata caramel·litzat: enlloc de salar-lo, hi posem 3 cullerades de sucre i ho deixem fer a foc suau.

Tallem la carn del carabassó a daus, i els barregem amb la tomata caramel·litzada en una paella. Afegim una mica d’oli i coem uns minuts. Abans d’acabar de coure, afegim un polsim de pebre. Apartem i deixem refredar.

Tallem el salmó a talls petits, i el mesclem amb els daus de carabassó. Farcim els carabassons amb la mescla, i portem al forn, uns 10 minuts com a màxim, vigilant que no es cremin.

Acabar el plat amb una mica de salmó fumat fresc. Servir calent.

Per saber més: el carabassó

També et pot interessar