En aquest postre combina molt bé la pinya fresca- cremada amb sucre i licor-, amb un farcit de crema aromatitzat; el plat s’acaba amb una altra crema lleugera de pinya. És una variant de la típica recepta de crema catalana amb pinya.
Ingredients:
Pel caneló:
- Una pinya fresca;
- sucre;
- whisky o rom;
- suc de llimona;
- una pala de cremar;
Per la crema de pinya:
- la mateixa pinya del caneló;
- 50 g de sucre;
- 60 g d’aigua;
Per la crema del farcit:
- 200 g de nata líquida;
- 60 g de llet;
- 40 g de sucre;
- 3 rovells d’ou;
- una branca de vainilla;
- una branca de canyella;
- gingebre;
- midó per espessir;
Posar en un cassó la llet, la nata, el sucre, la vainilla i un parell de làmines de gingebre, i els rovells d’ou, desfets prèviament amb una mica de la mescla. Es recomanable fer-ho a bany maria, i cal remenar sense parar, per tal que no s’enganxi al fons ni es cremi; quan la crema ja no sigui freda, i abans que comenci a bullir, afegir una cullerada de midó prèviament desfet en una mica de llet tèbia; treure les branques de vainilla, la canyella i el gingebre, que ja hauran infusionat la crema, i continuar remenant fins que espessi; cal obtenir una crema quasi sòlida. Deixar refredar una estona, i després posar a la nevera per a que acabi d’agafar consistència.

Mesclar 60 ml d’aigua i 50 g de sucre en un cassó, i ho posem al foc; deixar caramel·litzar suaument; apartar i esperar que refredi; a continuació posar el caramel en un pot de batedora, afegir la pinya restant tallada a trossos i triturar-ho be, fins que quedi una crema lleugera de pinya; si es creu convenient, es pot passar per un colador xinès.Reservar a la nevera en una gerreta, fins al moment de portar el plat a taula.
Posar la pala de cremar sucre a escalfar ; si es disposa d’un bufador de rebosteria, no cal la pala. Mentre la pala s’escalfa, posar la safata amb les làmines de pinya sota l’extractor de fums; tornar a afegir una capa de sucre sobre les làmines de sucre, i cremar-lo amb la pala o amb el bufador; a continuació, posar un raig de whisky o rom sobre les làmines, afegir més sucre i tornar a cremar; repetir l’operació fins que el sucre i el licor estiguin ben gratinats sobre les làmines de pinya; si el postre l’han de menjar els nens, cal vigilar amb la quantitat de licor, encara que en cremar-lo desaparegui la major part de l’alcohol que conté.
3 comentaris
M'encanta!!!
PTNTS
Dolça
És una combinació de dues receptes diferents. Realment va quedar molt bona.
Pinya i crema. Això triunfa segur. Molt bones postres. Petons,