Aquest arròs de rap es pot fer amb diversos ingredients; jo l’he acompanyat amb escamarlans i carxofes; si no és època de carxofes, es poden substituir per bajoques, o be per carxofes en conserva, que li donen uns sabors diferents. També es pot completar amb sípia o calamar, segons el què tinguem al congelador o a la nevera…les combinacions son moltes. Si voleu provar altres receptes, consulteu el Llibre dels arrosos, del cuiner Josep Lladonosa, que treballava al restaurant 7 Portes de Barcelona.
INGREDIENTS
- 400 g d’arròs bomba
- 8 escamarlans
- mitja cua de rap
- 4 calamars petits
- 4 carxofes
- 3 tomates madures
- 200 ml d’oli d’oliva
- 1 got de vi blanc
- 1 culleradeta de safrà
- unes quantes ametlles, pinyons i avellanes per a fer una picada
- julivert
- 1,5 l de fumet de peix
- sal
ELABORACIÓ
Saltejar en una paella amb la meitat de l’oli els escamarlans prèviament salats, a foc viu , fins que agafin color. Reservar. Repetir el procés amb el rap, i reservar també. Tallem les carxofes a quarts i les coem també. Reservem.
A la mateixa paella, i amb una mica més d’oli, s’afegeix el calamar salat i tallat a trossos. Sofregir a foc mitjà durant uns 5 minuts, fins que agafi un color daurat. Tot seguit, s’afegeix el tomàquet ratllat, i es deixa reduir a foc mitjà fins que estigui confitat; a mitja cocció afegim les carxofes.
Apart, posem a escalfar el fumet de peix.
A continuació, afegir l’arròs a la paella i remenar bé. Afegim el got de vi blanc i fem pujar el foc un moment, i remenem fins que l’alcohol s’evapori.
Ara afegim la meitat del fumet de peix, que ja estarà bullint, i deixem coure a foc viu uns 5 minuts. Rectifiquem de sal, afegim una picada que haurem fet amb els fruits secs, el safrà i el julivert, i deixem coure 5 minuts més a foc mitjà. Ara afegim el rap, deixem coure una mica, i abans d’acabar incorporem els escamarlans per sobre i deixem acabar de coure a foc ben suau 5 minuts més.
Retirem del foc, i deixem reposar 5 minuts abans de servir. Un arròs de rap exquisit..
Si us agrada l’arròs, també podeu veure la recepta de l’arròs de llamàntol, o l’arròs de carreretes i llenegues.
Saltejar en una paella amb la meitat de l’oli els escamarlans prèviament salats, a foc viu , fins que agafin color. Reservar. Repetir el procés amb el rap, i reservar també. Tallem les carxofes a quarts i les coem també. Reservem. A la mateixa paella, i amb una mica més d’oli, s’afegeix el calamar salat i tallat a trossos. Sofregir a foc mitjà durant uns 5 minuts, fins que agafi un color daurat. Tot seguit, s’afegeix el tomàquet ratllat, i es deixa reduir a foc mitjà fins que estigui confitat; a mitja cocció afegim les carxofes. Apart, posem a escalfar el fumet de peix. A continuació, afegir l’arròs a la paella i remenar bé. Afegim el got de vi blanc i fem pujar el foc un moment, i remenem fins que l’alcohol s’evapori. Ara afegim la meitat del fumet de peix, que ja estarà bullint, i deixem coure a foc viu uns 5 minuts. Rectifiquem de sal, afegim una picada que haurem fet amb els fruits secs, el safrà i el julivert, i deixem coure 5 minuts més a foc mitjà. Ara afegim el rap, deixem coure una mica, i abans d’acabar incorporem els escamarlans per sobre i deixem acabar de coure a foc ben suau 5 minuts més. Retirem del foc, i deixem reposar 5 minuts abans de servir.Arròs de rap, escamarlans i carxofes
Imprimir
INGREDIENTS
ELABORACIÓ