Aperitiu triple

15 de febrer de 2013
Aperitiu triple

Aquests gotets contenen una combinació de diversos vegetals en forma de crema, alternats en tres capes, com a entrant o aperitiu.

Aperitiu triple

Imprimir
Comensals: 4 ( 4 gotets)

INGREDIENTS

  • una patata, de bon tamany;
  • 100 g de formatge;
  • 50 g crema de llet;
  • 100 g de xampinyons;
  • 1 ceba o porro;
  • un vas de brou (200 ml)
  • 1-2 tomàquets;
  • sal, oli, pebre, un polsim de sucre;
  • julivert, de decoració.

ELABORACIÓ

Es preparen, per separat, tres cremes: crema de patata amb formatge, crema de xampinyons i liquat de tomàquet.
Per la crema de patata:
Coure la patata -amb la pell- al forn o al microones. Quan sigui cuita, treure la pell i triturar-la una mica.  Posar-la en un recipient de batedora. A continuació, desfer el formatge posant-lo un moment en el microones, vigilant que no es cremi, i incorporar-lo al recipient de la patata. Si el formatge és poc salat, afegir una mica de sal; en cas contrari, no cal salar. Batre la mescla fins que quedi una crema, ni molt espessa ni molt líquida. Si ens queda la mescla massa sòlida, afegir una mica de crema de llet i tornar a mesclar fins a obtenir la consistència desitjada. Reservar.
Per la crema de bolets:
Tallar la ceba o el porro a rodanxes i fregir-la en una mica d’oli, uns 5 minuts; afegir els xampinyons filetejats, i continuar la cocció 5 minuts més, fins que siguin tous; incorporar el brou i continuar la cocció uns 20 minuts més, fins que quedi cuit. Apartem del foc i afegim una mica de crema de llet. Ho passem per la batedora i reservem.
Pel liquat de tomàquet:
Pelar i tallar el tomàquet, i posar en la batedora, intentant apartar les llavors i les parts massa verdes. afegim un polsim de pebre, una mica de sucre ( per compensar l’acidesa ), i un bon raig d’oli. Triturem i rectifiquem de sal. Si queda massa líquid, es pot afegir una mica de pa ratllat, com si preparéssim un gaspatxo. Reservar.
Presentació:
Escalfar una mica les cremes de patata i bolets.
En un vas d’aperitiu, posar al fons la crema de patata, fins una mica més de la meitat de capacitat. A continuació, amb cura, afegir la crema de xampinyons, vigilant que quedi com una capa i no es mescli amb la crema de patata. Completar amb el liquat de tomàquet, i decorar amb una fulla de julivert. Servir de seguida.

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.