Aperitiu de patata amb ou i pernil

20 de maig de 2020
Aperitiu de patata amb ou i pernil

Aquest aperitiu de patata amb ou i pernil l’he trobat en una revista de cuina, Cocina Lecturas -Verano, de fa una quants anys, i que estava fullejant..M’ha semblat prou fàcil de fer i la veritat és que queden molt bones.

Ingredients ( per a 2 persones)

  • 6 patates grans
  • pernil en encenalls
  • 2 ous
  • oli d’oliva
  • sal , pebre
  • romaní

Preparació

Tallem les patates de manera que ens quedin 2 cilindres, a partir de cadascuna. La resta de la patata que sobri la podem aprofitar per a fer una sopa o puré de verdures.

Deixem les patates en una cassola o bol , cobertes amb oli. Afegim unes quantes fulles de romer o romaní, i la posem a bany maria no massa intens aproximadament 1 hora, de manera que les patates es vagin confitant poc a poc.

Mentrestant podem coure els ous 6 minuts en iagua bullent, fins que quedin durs. Reservem.

Quan les patates siguin cuites les traiem i deixem sobre un paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.

Ara cal buidar el centre de cada cilindre de patata, amb cura. No cal aprofundir molt, perquè es podria trencar. Ho podem fer amb un ganivet de punta fina i una cullereta de cafè ben petita.

Presentació

Posem entre 4 i 6 cilindres de patata en un plat. Tallem l’ou dur a quarts, i després cada quart per la meitat, i en posem un a dins de la patata; afegim una mica de l’oli de la cocció, els encenalls de pernil, i ja es pot menjar. Es pot menjar tebi o fred.

Si tenim flors comestibles i fulles de romer les hi podem posar al voltant del plat per acabar de decorar.

Aquest aperitiu de patata ens recordarà, pels ingredients, als “ous estrellats”, encara que queda menys contundent.

Si els voleu fer en un dia festiu, els podeu acompanyar amb altres aperitius, com per exemple la tapa de carabassó, pastanaga i formatge, la tapa de salmó, patata i poma, o els aperitius de festa.

També et pot interessar