Ahir vaig preparar una amanida d’api, que sempre m’ha agradat molt, amb quinoa i uns brots d’alfals frescos que trobareu en l’espai de refrigerats de les verduleries..amb algunes hortalisses més i una bona presentació, la mescla surt especialment apetitosa…i si ho feu escoltant el poema de Josep Maria de Sagarra “Cançó de suburbi”, musicat per Toti Soler i Sílvia Pérez Cruz, us sabrà millor.
Amanida de quinoa, brots d'alfals i api
ImprimirINGREDIENTS
- Quinoa , en aquest cas de cultiu ecològic;
- brots d'alfals o de soia;
- tomàquets cherry;
- ravenets;
- pastanaga;
- cogombre;
- mitja llimona;
- oli d'oliva;
- sal i vinagre de sidra.
- I brots d'enciam, si es vol, per a completar el plat.
ELABORACIÓ
Posem la quinoa a coure en un cassó amb aigua. quan sigui cuita, l’apartem del foc i la posem sota l’aigua fresca per a parar la cocció. Deixem escórrer en un colador.
Tallem l’api, el cogombre i la pastanaga a tires fines, els ravenets a quarts, i els tomàquets cherry els tallem també a quarts però sense acabar-los de separar del tot.
Tallem també pastanaga i api a talls petits i els reservem.
Posem en un bol la quinoa, l’api i la pastanaga tallats petits, i hi afegim els brots d’alfals. Mesclem amb cura, i amanim amb una barreja del vinagre de sidra, l’oli i la sal.
A damunt i posem els tomàquets cherry i uns quants brots més d’alfals, i als laterals del bol hi posem les tires d’api, cogombre i pastanaga, i els ravenets. Acabem d’amanir i servim de seguida, amb una rodanxa de llimona de decoració.
I si voleu, acompanyeu-ho amb uns brots d’enciam.