Aquestes albergínies es van començar a cuinar a casa ja fa anys, i és un dels nostres plats de festa. La base del farcit és semblant a una samfaina, amb diverses variants segons les verdures de què disposem, i fa honor al nom original de la samfaina: symphōnĭia (simfonia), en aquest cas de colors i sabors..
Ingredients ( 4 persones )
- 4 albergínies;
- 1 ceba;
- 1 pebrot;
- 300 g de bolets (poden ser xampinyons );
- 1 tomata;
- formatge ratllat;
- tres cullerades de crema de llet;
- orenga , sal, oli.
Preparació
Escalivar les albergínies al forn untades d’oli. Fer-hi un tall per evitar que s’obrin. Quan siguin cuites, partir-les per la meitat i treure la carn amb cura perquè no es trenqui la pell.
En una paella sofregir la ceba, tallada petita, i deixar-la coure (“potxar”). Afegir el pebrot i la tomata, també tallada petita. Deixar-ho coure. Tot seguit posar-hi l’albergínia tallada en trossos petits i unes dos o tres cullerades de crema de llet.

Amb aquest sofregit cal farcir les peles de les albergínies. Per sobre posar-hi una mica d’orenga i formatge. Es posa al forn fins que estiguin gratinades.