Vaixell de xocolata amb gelat

25 de Gener de 2020
Vaixell de xocolata amb gelat

Un vaixell de xocolata per a celebrar la nostra Festa Major; postres una mica elaborades però queden espectaculars…

Només necessitem xocolata amb alt contingut de cacau, mango, iogurt, sucre i pinya o algun fruit per decorar, i escoltar mentre ho preparem alguna música interessant, com la de Ses, cantautora galega.

Ingredients:

  • Una tauleta de xocolata 85% de cacau
  • sucre morè
  • una pinya
  • 1 mango
  • iogurt
  • fruits del bosc per a la decoració, o alternativament, pols alimentària de color daurat

Elaboració

Desfem la xocolata a bany maria. Quan estigui líquida, però no sobrepassi el 60ºC, n’estenem una part en una làmina de paper de forn, i quan comenci a refredar hi fem unes ratlles paral.leles mitjançant un ganivet o un estri de pastisseria que podreu trobar en les botigues de material de cuina, com el que veieu a continuació. De seguida, pleguem la làmina de xocolata per aconseguir unes corbes, abans que es solidifiqui del tot. Ho podem decorar amb pols daurada alimentària, o amb una mica de pols de sucre.

D’altra banda, amb un ….fem uns fils de xocolata i els deixem refredar apart, i també unes reixetes de xocolata, en forma més o menys triangular.

Amb l’altra part de la xocolata omplim uns motlles en semiesfera per a fer les semiesferes de la base. Ho deixem refredar igualment en un lloc fresc.

Tallem una bona part de la pinya a quadradets i la caramel.litzem amb sucre. També la podem flambejar, si ho desitgem i no n’han de menjar nens. Reservem.

Preparem el gelat de mango i iogurt, triturant el mango trossejat amb una batedora, si pot ser amb l’accessori de recipient; afegim el sucre i seguim mesclant. A continuació posem el iogurt, i acabem d’homogeneïtzar, Ho posem en una màquina de fer gelats o al congelador, fins que tinguem el gelat fet. Tarda unes hores.

Presentació:

Mitja hora abans, treiem el gelat del congelador. Desmotllem les semiesferes de xocolata.

En un plat, fem una decoració amb coulis de mango o be amb pols de sucre, i hi posem una semiesfera de xocolata al mig. Omplim la base de la semiesfera amb daus de pinya caramelitzada, i posem damunt una bola de gelat de mango, i acabem la decoració amb els fils de xocolata, els triangles com si fos una vela, i la resta de les decoracions. La idea és que sembli un petit vaixell sobre les onades de xocolata..

Cal menjar-lo aviat, perquè el gelat es desfà i va dissolent la xocolata..

Trobareu més informació sobre les decoracions de xocolata en l’entrada http://www.cuinavoraelfoc.cat/llagrimes-de-xocolata-i-torro-amb/

Vaixell de xocolata amb gelat de mango

Imprimir
Comensals: 4 Temps preparació: Temps cocció:

INGREDIENTS

  • Una tauleta de xocolata 85% de cacau
  • sucre morè
  • una pinya
  • 1 mango
  • iogurt
  • fruits del bosc per a la decoració, o alternativament, pols alimentària de color daurat

ELABORACIÓ

Desfem la xocolata a bany maria. Quan estigui líquida, però no sobrepassi el 60ºC, n’estenem una part en una làmina de paper de forn, i quan comenci a refredar hi fem unes ratlles paral.leles mitjançant un ganivet o un estri de pastisseria que podreu trobar en les botigues de material de cuina, com el que veieu a continuació. De seguida, pleguem la làmina de xocolata per aconseguir unes corbes, abans que es solidifiqui del tot. Ho podem decorar amb pols daurada alimentària, o amb una mica de pols de sucre.

D’altra banda, posem xocolata líquida en una mànega pastissera i fem uns fils de xocolata sobre paper de forn, i els deixem refredar apart, i també unes reixetes de xocolata, en forma més o menys triangular.

Amb l’altra part de la xocolata omplim uns motlles en semiesfera per a fer les semiesferes de la base. Ho deixem refredar igualment en un lloc fresc.

Tallem una bona part de la pinya a quadradets i la caramel.litzem amb sucre. També la podem flambejar, si ho desitgem i no n’han de menjar nens. Reservem.

Preparem el gelat de mango i iogurt, triturant el mango trossejat amb una batedora, si pot ser amb l’accessori de recipient; afegim el sucre i seguim mesclant. A continuació posem el iogurt, i acabem d’homogeneïtzar, Ho posem en una màquina de fer gelats o al congelador, fins que tinguem el gelat fet. Tarda unes hores.

Presentació:

Mitja hora abans, treiem el gelat del congelador. Desmotllem les semiesferes de xocolata.

En un plat, fem una decoració amb coulis de mango o be amb pols de sucre, i hi posem una semiesfera de xocolata al mig. Omplim la base de la semiesfera amb daus de pinya caramelitzada, i posem damunt una bola de gelat de mango, i acabem la decoració amb els fils de xocolata, els triangles com si fos una vela, i la resta de les decoracions. La idea és que sembli un petit vaixell sobre les onades de xocolata.

 

NOTES

Cal menjar-lo aviat, perquè el gelat es desfà i va dissolent la xocolata..

També et pot interessar