Tatin de cireres

24 de juny de 2013
Tatin de cireres

Ahir vaig collir un bon grapat de cireres del cirerer del bancal; no són molt grans ni molt dolces, però n’hi ha tantes que no les podem acabar..n’hem repartit per aquí i allà, i amb les que vaig collir hem fet una tarta tatin de cireres..és fàcil i no està gens malament.
No ha durat ni una tarda: ens l’hem acabar per berenar, a la fresca del jardí.

 

Tatin ràpida de cireres

Imprimir

INGREDIENTS

  • Cireres;
  • 4 o 5 cullerades de sucre;
  • pasta de milfulles;
  • una cullerada de rom;
  • 30 g de mantega per untar el motlle.

ELABORACIÓ

  1. Preparar un caramel amb sucre i una mica d’aigua (molt poca); afegir les cireres senceres (o sense el pinyol, si es té un estri adequat per treure’ls), i caramel·litzar; a mitja cocció, afegir el rom i acabar de caramel·litzar, sense que quedin massa cuites.
  2. Retirar del foc i reservar.
  3. Preescalfar el forn a 160º; mentre s’escalfa, preparar la pasta de milfulles o utilitzar-la de la que venen ja elaborada (en aquesta recepta ja en teníem de preparada). Nosaltres l’hem retallat en forma rectangular, perquè hem utilitzat un motlle de plum-cake.
  4. Cobrir el motlle amb paper de forn i untar per dins amb la mantega. A continuació, posar les cireres de manera que cobreixin tot el fons, ben compactades, ja que quan es couen perden volum.
  5. Cobrir amb la pasta de milfulles, i punxar-la amb la punta d’un ganivet a intervals regulars, per tal que no es deformi en coure. Coure al forn fins que sigui daurat.
  6. Per a desemmotllar cal fer-ho en calent; només cal estirar el paper de forn amb cura, i tot seguit capgirar la tarta, fent que la pasta quedi a sota, i vigilant que les cireres no quedin enganxades al paper.

Servir tèbia.

També et pot interessar

3 comentaris

Gemma 25 de juny de 2013 - 3:57 am

He fet tatins de pera, poma, plàtan, figa, pinya, mango… però de cireres no!!
Ha de quedar sensacional, idea apuntada. I com que tinc l'estri de treure el pinyol, je je je… 😉

Reply
RC 25 de juny de 2013 - 2:17 pm

Nosaltres n'havíem fet de poma i d'albercoc..el de mango deu ser molt bo, també.

Reply
Chus Castro 26 de juny de 2013 - 8:22 pm

El que t'he dit aquest matí: una pinta deliciosa

Reply

Deixa un comentari / Leave a Comment