Tagliolini amb ou poché

15 de maig de 2016
Tagliolini amb ou poché
Nosaltres hem utilitzat uns tallarins italians (tagliolini) que estan cargolats en forma de niu.

Tagliolini amb ou poché

Imprimir
Comensals: 3 Temps preparació: Temps cocció:

INGREDIENTS

  • 250 g de tagliolini o tallarins;
  • 3 ous;
  • 3 cullerades d'oli d'oliva;
  • 50 g de mantega;
  • tòfona;
  • formatge de cabra amb tòfona, o parmesà;
  • herbes aromàtiques: alfàbrega i timó.

ELABORACIÓ

Hem utilitzat uns tallarins italians (tagliolini) que estan cargolats en forma de niu. Els coem en aigua bullint i sal, durant 3 minuts. Retirem amb cura per a mantenir la forma de niu.

En una paella posem la mantega i l’oli, i deixem escalfar; afegim una mica de tòfona i incorporem els nius de pasta; afegim una mica de formatge amb tòfona , rallant-lo a sobre, i coem un parell de minuts.

Immediatament preparem els ous poché:

Escalfem la mateixa aigua on hem cuit els tallarins fins que bulli. Mentrestant, posem una mica de film de cuina en uns vasos o tasses, suquem l’interior amb una mica d’oli, per evitar que s’enganxi l’ou, i hi trenquem els ous a dins, amb cura que no es trenquin. Tanquem el film fent com una bossa, i ho posem a bullir a l’aigua, durant uns 3 minuts, aproximadament. Treure’ls quan la clara sigui blanca, però no molt sòlida.

Treiem amb cura els ous poché i els posem al mig del niu de pasta; acabem amb unes fulles d’herbes aromàtiques i una mica més de formatge ratllat (un pols).

Servir de seguida, abans que es refredi.

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment