Sorbet de mojito, poma i malva

13 de maig de 2012
Sorbet de mojito, poma i malva
Avui s’ha notat que ja som ben entrada la primavera…hem estat tota la tarda a baix, al jardí, que ja es ple de flors: dóna bo de veure.
.
 
Després de regar, apeteix beure fresc, com per exemple un sorbet de mojito amb poma, amb fulles de cirerer i flors de malva per donar contrast, i que també es poden menjar! Llegiu-ne més sobre la malva al final de la recepta.
 

Ingredients:

  • un racó a la fresca;
  • sorbet de mojito (de Chelats Sarrate)
  • poma;
  • flors de malva;
  • fulles de cirerer;
  • gel triturat;
  • cireres verdes per decorar.

.

Preparació:

En el fons d’un vas, posar el sorbet de mojito; afegir una cullerada de gel picat i barrejar per tal que el sorbet es torni una mica més líquid. A continuació, posar unes quantes boletes de poma àcida, i acabar amb les fulles de cirerer i una
flor de malva. Per decorar he afegit una cirera verda.

Beure amb molta calma, sota l’ombra de la figuera..

 

 

Les fulles de malva ja les consumien els egipcis, romans i grecs, com a verdura,  i els grecs les consideraven sagrades. S’han utilitzat sempre per les seves propietats medicinals. Si en voleu saber més, llegiu El Dioscórides renovado, de Pius Font i Quer, llibre de referència pels botànics i remeiers…

Aplicacions gastronòmiques de la malva: les fulles més tendres es poden menjar crues en amanida, o bullides com a verdura. La fulla de malva es pot fer servir per espesseir caldos. Les flors son consumides en rebosteria, en amanides, sopes o salses. I ja us podeu imaginar lo be que senten acompanyades d’un mojito!

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment