Sopa de poma amb farcit de poma, mel i mató

6 d'octubre de 2013
Sopa de poma amb farcit de poma, mel i mató

Buscant receptes de postres amb poma, ara que estan en la seva millor època, he trobat al “cuines” de TV3 aquesta, que hem preparat per avui diumenge. Aquestes postres combinen el mató tradicional amb fruits secs, embolcallat de làmines de poma fresca, i acabat amb una sopa de poma: fresc, suau i molt bo.

Imprimir
Comensals: 4

INGREDIENTS

  • 7 o 8 pomes;
  • romaní;
  • 200 g de mató;
  • 50 g de mel;
  • 0,5 l d'aigua;
  • 150 g de sucre;
  • una llimona;
  • fruits secs: avellanes i pinyons.

ELABORACIÓ

  1. Preparar un almívar amb l’aigua i el sucre, posant-ho a bullir al foc. Mentrestant cou, pelar un parell de pomes i tallar-les en làmines molt fines, amb l’ajut d’una mandolina; posar-les en un bol amb aigua freda i afegir una branca de romaní i suc de llimona.
  2. Quan l’almívar ja estigui fet, afegir-ne una part sobre les làmines de poma ( cal treure prèviament l’aigua), de manera que quedin cobertes, i deixar que es refredin.
  3. Quan sigui fred, treure el líquid, escórrer les làmines i reservar-les a la nevera.
  4. Ara preparem la sopa de poma: tallem 5 o 6 pomes a quarts, traiem els cors i les passem per la liquadora, amb pell i tot. Recollim el suc i eliminem l’escuma que queda a sobre amb una pala; afegim suc de llimona per a que no ennegreixi, i el posem en un pot al foc, fins abans que arribi a bullir; anem traient l’escuma fins aconseguir que el líquid quedi net. Finalment el colem amb un colador de drap, afegim la resta de l’almívar i reservem a la nevera.
  5. Treure les làmines de poma de la nevera i muntar-les a l’interior d’un motlle cilíndric metàl·lic o un de silicona, de manera que cobreixin els laterals del motlle; afegir al seu interior un parell o tres de cullerades de mató, al que prèviament s’ha afegit fruits secs tallats a trossets, una mica de mel, i tanquem amb una altra làmina de poma.
  6. Refredar a la nevera durant unes 5 o 6 hores.

Presentació:
Posem el farcit de poma i mató al centre d’un plat fondo i decorem amb pinyons i avellanes. Posem la sopa de poma en un gerro i ho portem a taula. Acabem el plat amb un raig de sopa de poma al voltant de les postres.

 

 

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment