Postres de té matcha: bombons de te, xocolata i maduixes

31 de maig de 2016
Postres de té matcha: bombons de te, xocolata i maduixes
El te matcha és una de les varietats de te que ens ha arribat del Japó i s’ha posat de moda entre els cuiners de postres. Utilitzat al Japó des de fa temps pel seu aroma i característiques especials, imprescindible en la cerimònia del te, i aprofitat també per a altres creacions culinàries, traspassa fronteres..
I com que en vaig veure en una botiga de tes, en vaig comprar ja fa uns mesos, i el vaig guardar per a més endavant. I ara he buscat algunes receptes i n’he fet unes postres..i he anat experimentant diferents formats per a provar el sabor i la textura d’aquest “nou” ingredient. I finalment m’han sortit tres variants, que trobareu a continuació i en dues properes receptes.
La que veieu aquí és una combinació de te matcha amb xocolata blanca i negra i unes maduixes, una mica de fusió d’allà i d’aquí..

I en una propera entrada trobareu la recepta de les pedres de te matcha i el jardí zen.Si us voleu acompanyar de música tradicional japonesa mentre prepareu el plat, aquí en trobareu: Olds songs on Koto

Postres de té matcha

Imprimir
Comensals: 4

INGREDIENTS

  • 20 g de te matcha en pols;
  • 150 g de xocolata blanca;
  • 10 g mantega;
  • un rajolí de crema de llet;
  • 150 g de xocolata negra;
  • 200 g de maduixes i/o gerds;
  • mel i sucre.

ELABORACIÓ

En primer lloc fem els bombons de te i unes làmines de xocolata:

  1. Posem la crema de llet en un recipient que pugui anar al microones; afegim mel al gust, i escalfem entre 20 i 30 segons, però sense que bulli. Afegim 10 g de pols de te matcha, i remenem fins a obtenir una massa uniforme: agafarà un color verd molt evident. Si veieu que està molt espès el tornem a posar uns segons al microones. De seguida afegim la xocolata blanca, que haurem trencat a trossos prèviament. Barregem be, i afegim a continuació la mantega. Tornem a mesclar.
  2. Escalfem de nou al microones durant uns 30 segons, vigilant que no es cremi. Barregem fins a obtenir una massa uniforme.
  3. Esperem que es refredi una mica i ja podem fer els bombons: agafem una mica de massa i en fem una bola amb les mans, sense entretenir-nos gaire (per evitar que es desfaci la xocolata amb el calor de les mans). El diàmetre de les boles no ha de ser gran: és millor fer-les petites, ja que el sabor del te matcha és intens.
  4. Deixem a la nevera unes quantes hores.

Ara és el moment de fer les làmines de xocolata negra:

  1. Posem la xocolata tallada a trossos en un bol que pugui anar al microoones. Li posem uns 30 segons, i ho treiem per a remenar. Tornem a escalfar 20 segons, retirem de nou i barregem. Cal aconseguir que la xocolata sigui prou líquida per a que es pugui estendre, però vigilant que no es cremi. Una forma alternativa és desfent-ho a bany maria.
  2. Ara posem sobre el taulell una làmina de plàstic llis (jo faig servir paper de transparències) o una làmina d’aquestes que venen per anar al forn. Estenem la xocolata i la distribuïm en làmina, amb una espàtula.
  3. Posem a damunt una altra làmina de paper de transparències i amb el corró acabem d’aplanar. Deixem unes hores al congelador (sense treure les làmines de plàstic).

Presentació de les  postres:

Per a presentar els bombons, els traurem prèviament de la nevera i deixarem temperar una mica. Abans de servir es poden arrebossar en pols de te matcha. Una vegada arrebossats, no els toqueu gaire per a que no marxi el recobriment. Reservem.

Trèiem la làmina de xocolata del congelador, deixem temperar un minut ( o menys si som a l’estiu i fa calor), i apartem la làmina de plàstic superior. Deixem temperar una mica més, i llavors tallem la làmina de xocolata amb un ganivet esmolat: no ha d’estar molt dur perquè se’ns trencaria. Es pot tallar en rectangles o en altres formats, com vulgueu. Jo he fet rectangles, quadrats i triangles. Si veieu que es comença a desfer molt, tornem al congelador per a que compacti de nou.

Abans de servir posem en un plat de postres una làmina de xocolata; a damunt, les maduixes o els gerds, i a damunt una o dues làmines quadrades de xocolata, de forma decorativa. Als laterals posem un o dos triangles inclinats; decorem a damunt amb els bombons de te, i maduixes.

Per acabar podem posar a la base un coulis de maduixa,  i tirar una mica de pols de te matcha.

 

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment