Patata sorpresa

28 de Febrer de 2014
Patata sorpresa

Avui hem dinat un plat especial per casa nostra, la patata farcida amb ou poché i gratinada.
Aquesta recepta la va començar a fer la nostra cuinera quan els nens eren petits, i el Ferran, en trobar-se l’ou a dins, la va batejar immediatament: “és una patata sorpresa!”. I aquest és el nom que li ha quedat.
És fàcil de fer, nutritiva i agrada a quasi tothom.

Patata sorpresa

Imprimir
Comensals: 4 Temps preparació: Temps cocció:

INGREDIENTS

  • 4 patates mitjanes o grans;
  • 4 ous;
  • 40-50 g de mantega;
  • 5 cullerades de crema de llet (o de llet);
  • formatge per ratllar;
  • sal.

ELABORACIÓ

  1. Coure les patates al forn, rentades prèviament i amb la pell, fins que siguin toves. Deixar refredar una mica.
  2. A continuació tallar-ne la pell d’un dels costats llargs, i buidar amb una cullereta la part central de la patata (sense buidar-la totalment). Reservar.
  3. Posar la patata que hem tret en un plat fondo, i xafar-la amb una forquilla, afegint la mantega, la crema de llet i una
    mica de sal, fins a obtenir un puré cremós. Reservar.
  4. Ara trenquem un ou i el posem en aigua bullent, per tal que es cogui; ajudar-se d’una pala escumadora per a que agafi una forma arrodonida. Quan la clara està cuita i el rovell encara sigui líquid, retirar-lo i escórrer un moment.
  5. Posar-lo dins de la patata, i acabar de farcir amb un parell de cullerades del puré de patata.
  6. Repetim el procés per a cada patata, i finalment posem formatge ratllat a damunt de cadascuna, i gratinem al forn.

Servir calent.

NOTES

Si en voleu fer una versió per un dia de festa i en forma de tapa, mireu la recepta de la tapa de patata sorpresa d'aquest mateix bloc.

També et pot interessar

2 comentaris

Chus Castro 1 de Març de 2014 - 3:56 pm

Molt bo aquest plat. Veig que has començat a fer els deures, m'agrada molt la llum de les fotos.

RC 1 de Març de 2014 - 8:03 pm

Les vaig fer en un tres i no res, mentre la mare anava fent el plat..la llum era de la finestra, però sense reflectors ni res.

Deixa un comentari / Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada