Pastís Tatin de poma

22 de gener de 2016
Pastís Tatin de poma
En els mesos d’hivern, la fruita que consumim més a casa és la poma: som al bell mig del Segrià, on el cultiu d’aquesta fruita dolça ha estat dominant en els últims anys, i a més, el meu germà en cultiva en un entorn ecològic…Cada setmana ens en porta de Cistells al Punt BIO, la seva empresa de cultiu de proximitat.
Per això anem provant receptes, en aquest cas una clàssica tarta tatin de poma, que vaig fer ahir i que ha resultat prou bona, encara que potser no és perfecta..

Tatin de poma

Imprimir

INGREDIENTS

  • 1 Kg de poma golden;
  • 200 g de sucre;
  • 70 g de mantega;
  • Per a la massa:
  • 125 g de farina de rebosteria;
  • 80 g de mantega;
  • 25 ml de llet;
  • una cullerada de sucre;
  • 1 rovell d'ou;
  • un polsim de sal.

ELABORACIÓ

Es posa la farina sobre el taulell de la cuina, i es fa un solc al centre; hi posem al mig la mantega, tallada a daus, i es mescla poc a poc amb les mans.

Treballem fins que tinguem una massa amb textura arenosa. Ho passem a un bol, i afegim un rovell d’ou, la llet, el sucre i el polsim de sal. Continuem pastant fins a obtenir una massa uniforme.

La tapem amb paper de film i la guardem una estona a la nevera.

Ara preparem el farcit de poma:
Pelem i traiem de cor de les pomes, les tallem a quarts.
En una paella o cassola posem la mantega i el sucre, i ho coem fins a obtenir un caramel; quan sigui ben daurat, hi afegim les pomes i ho deixem coure tot plegat durant uns 20-25 minuts, fins que la poma sigui ben caramel·litzada. Apartem del foc i deixem refredar.
Encenem el forn i el posem a 180º C.
Ara preparem el pastís: posem les pomes en un motlle que pugui anar al forn, ben compactades una al costat de l’altra.
Estenem la massa que teníem a la nevera amb un corró, treballant-la uns moments abans per a que perdi la rigidesa del fred. Hem d’aconseguir una làmina ben fina de pasta que sigui una mica més gran que el motlle.
Cobrim les pomes amb la massa, replegant una mica les vores cap a l’interior del motlle.

Coem al forn uns 30 minuts, fins que la massa sigui daurada. Deixem refredar.

Quan la tatin sigui freda, li donem la volta, per tal que la massa quedi a sota i la poma a damunt. I ja ens la podem menjar!
 Alternativa a la massa: es pot substituir per una pasta brisa comprada en una botiga.

 

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment