Pastís de xocolata amarga i maduixes

22 de Març de 2015
Pastís de xocolata amarga i maduixes

Aquest pastís o bescuit de xocolata amarga es una mica elaborat si el volem farcir, però es pot fer en dues etapes: el
dia abans es pot preparar el bescuit, i el farcit i la cobertura es pot fer el dia en que ens el vulguem menjar.

Ingredients:
Pel bescuit de xocolata:

  • 150 g de xocolata al 70% de cacau;
  • 50 ml de llet;
  • 110 g de mantega;
  • 110 g de sucre;
  • 3 ous;
  • 100 g de farina;
  • 50 g de pistatxos;
  • un sobre de llevat;
  • rom.

Pel farcit (mousse de maduixes):

  • 6 maduixes
  • pell de taronja
  • 50 g de nata
  • 1 fulla de gelatina
  • 1 vas d’aigua
  • 1 cullerada de sucre;
  • una cullerada de iogurt;
  • anís estrellat
  • mitja branca de canyella;
  • vinagre balsàmic;
  • rom.

Per la cobertura i la decoració:

  • 70 g xocolata al 70% cacau;
  • 1 fulla gelatina;
  • 10 ml de nata;
  • ametlles cobertes de xocolata amarga;
  • 1 maduixa;
  • brots de menta.

 

Preescalfar el forn a 160º C. Dissoldre al microones la xocolata amb la llet, vigilant que no es cremi, i mesclant fins que quedi homogeni. Mesclar el llevat amb la farina.
Batre la mantega (que haurem deixat temperar prèviament) amb el sucre, fins que quedi esponjosa. Afegir poc a poc els ous, un a un, juntament amb una mica de farina, i remenar vigilant que no es talli la mescla. A continuació afegir la xocolata fosa (si s’ha refredat, tornar a escalfar per a que sigui líquida) i barrejar; acabem d’afegir la farina tamisada, un raig de rom i els pistatxos molts, més un parell de pistatxos a trossets, i homogeneïtzar amb cura.
Untar uns motlles alts amb una mica de mantega i afegir pols de farina tamisada; omplir els motlles fins a 2/3, i coure al forn de 45 minuts a 1 hora. Comprovar la cocció punxant amb un ganivet; està cuit quan surt sec. Deixar refredar. Ha de quedar esponjós.
Preparació de la mousse de maduixa:
Posar la fulla de gelatina en aigua, per a que s’estovi.
En un cassó posem mig vas d’aigua i el sucre, i ho fem bullir. Apartar i afegir l’anís estrellat, la canyella, pell de taronja i una mica de vinagre balsàmic; tallem les maduixes a quarts i les hi afegim. Deixem infusionar una estona, fins que refredi.
Traiem les maduixes del xarop i les triturem bé; les passem pel colador xinès per eliminar les llavors.
Mesclem la nata amb el sucre i la muntem. També podem comprar nata ja muntada i dolça.
Posem una cullerada de iogurt en un cassó i escalfem una mica; afegim la fulla de gelatina, desfem be i apartem del foc. Afegim la polpa de les maduixes, un raig de rom i acabem de barrejar. Incorporem la nata i mesclem amb cura per homogeneïtzar. Deixem a la nevera una estona.
Ara farcirem el pastís: cal fer un forat al centre, ajudant-nos d’una cullera, vigilant de no trencar el bescuït. Hi posem la mousse de maduixa i deixem a la nevera una estona, fins que espessi.
Mentrestant prepararem la cobertura:
Posem la gelatina a estovar en aigua.
Desfem la xocolata amb una mica de nata (o llet), a bany maria o al microones, amb molta cura. Quan sigui líquida l’apartem del foc i deixem refredar fins a 60º. En aquest punt afegim la gelatina ben escorreguda, i mesclem fins que es dissolgui. Deixem refredar una mica més, fins a uns 30º. Abans que solidifiqui posem la cobertura sobre el pastís, deixant que llisqui una mica pels costats. Ens podem ajudar d’un ganivet per allisar la superfície. Si la xocolata no està líquida no s’estendrà be. Deixem acabar de refredar.
Decorar amb les ametlles cobertes de xocolata amarga i una làmina de maduixa.
Servir a temperatura ambient. Es pot acompanyar d’un coulis de maduixa.

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada