Pastís de poma i maduixes

22 de febrer de 2011
Pastís de poma i maduixes

 Ingredients

  • 200 g de farina
  • 100 g de mantega
  • 3 ous
  • 5 cullerades de sucre
  • 1 2 paquet de llevat
  • 2 pomes grosses Golden
  • unes quantes maduixes
  • melmelada d’albercoc
  • mantega i farina per untar la llauna
Preparació:
Posar en un recipient la farina, la mantega en bocins petits, els ous, el sucre i el llevat. Batre amb batedora fins que la pasta quedi esponjosa i el sucre desfet.
Tot seguit, untar amb mantega i farina una llauna baixa i rodona d’uns 25 cm. Tirar-hi la pasta procurant que quedi ben igualada.

Pelar i partir per la meitat les pomes. Fer talls fins en forma de mitja lluna i col·locar-los sobre el pastís, sobreposades, formant cercles concèntrics.

Amb el forn calent a uns 180º, posar-hi el pastís i coure fins que sigui ros.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fóra del forn s’hi posen a sobre les maduixes tallades per la meitat per adornar de la forma que més us agradi.

Posar la melmelada al bany Maria, fins que estigui ben calenta. Passar-la per un colador de malla fina i amb ella cobrir el pastís. Servir fred.

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment