Pastís de mascarpone amb fruits del bosc

5 d'agost de 2016
Pastís de mascarpone amb fruits del bosc
 Aquests dies he estat visitant els països escandinaus..i evidentment hem provat la seva cuina. Entre tots els plats típics, als restaurants no hi falta mai el pastís de formatge o cheesecake amb fruits vermells collits directament dels seus boscos: nabius vermells, gerds, nabiu agre (karpalo, en finlandès), arç groc, serves, i els crowberries, i les baies de ginebre, entre altres. I per això, per a recordar aquests dies, he preparat un pastís de formatge mascarpone, aprofitant que en tenia guardat a la nevera, i l’he decorat amb melmelada de fruits del bosc i algunes flors i fulles aromàtiques que tinc al jardí…

Ingredients:

Pel farcit:

  • 500 g de formatge mascarpone;
  • 140 g de sucre;
  • 3 ous;
  • 180 g de nata muntada ( o nata líquida per muntar);
  • 40 g de midó;
  • melmelada de fruits vermells;
  • mores, flors de begònia comestible (Red sugar o semblant), fulles de menta.

Per a la base:

  • un paquet de galetes tipus Maria;
  • 80 g de mantega.
Encenem el forn i el preescalfem a 180º. Triturem 3/4 parts de les galetes del paquet, i a continuació les posem en un bol i hi afegim la mantega prèviament desfeta en el microoones. Barregem be, i ja ho podem posar a la base d’un motlle per a pastissos. Enfornem durant uns 5-8 minuts, i reservem.
Ara farem la farsa:
Posem el mascarpone en un bol gran, afegim el sucre i mesclem be fins que aquest es desfaci. Incorporem els ous i el midó, i continuem mesclant fins aconseguir una massa uniforme i fina.
Finalment afegim la nata ja muntada, i mesclem amb cura, amb moviments suaus, per tal que no baixi la nata i quedi una mescla esponjosa.
Ara ja podem posar la farsa en el motlle de pastissos, sobre la base de galeta. Coem al forn durant 30 minuts, aproximadament. Cal tancar el forn quan sigui cuit (si punxem amb una forquilla ha de sortir neta).

Deixem refredar en el mateix forn, obrint la porta.

 Quan sigui totalment fred ja hi podem afegir la melmelada de fruits del bosc, i alguns fruits frescos. Jo hi he posat mores, uns brots de menta fresca i flors de begònia que tinc al meu jardí.

També es pot fer sense la melmelada de fruits del bosc, si es vol més senzill.

Los
frutos del bosque más recogidos y por tanto las más abundantes son los
arándanos (pensasmustikka, en finés), arándanos rojos (puolukka), la
mora de los pantanos (lakka), frambuesas (vadelma), arándono agrio
(karpalo), espino amarillo (tyrni), la serba (pihlajanmarja),
crowberries (variksenmarja o kaarnikka) y bayas de enebro
(katajanmarja). – See more at:
http://www.biginfinland.com/recoger-frutos-bosque-finlandia/#sthash.YCKgZZQU.dpuf
Los
frutos del bosque más recogidos y por tanto las más abundantes son los
arándanos (pensasmustikka, en finés), arándanos rojos (puolukka), la
mora de los pantanos (lakka), frambuesas (vadelma), arándono agrio
(karpalo), espino amarillo (tyrni), la serba (pihlajanmarja),
crowberries (variksenmarja o kaarnikka) y bayas de enebro
(katajanmarja). – See more at:
http://www.biginfinland.com/recoger-frutos-bosque-finlandia/#sthash.YCKgZZQU.dpuf

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment