Pastís de cireres i nispros

16 de juny de 2016
Pastís de cireres i nispros

Aquest pastís enreixat és una versió del clàssic “cherry pie”, en el que les cireres s’acompanyen d’uns quants nispros..és una manera de menjar les cireres que tenim en abundància en els arbres del bancal.

Pastís de cireres i nispros

Imprimir
Comensals: Pastís mitjà

INGREDIENTS

  • 3/4 de kg de cireres;
  • 1/4 de kg de nispros;
  • 300 g de farina;
  • 50 g de mantega;
  • 200 g de sucre;
  • llevat en pols: un sobre; també es pot posar 30 g de llevat fresc.
  • mig vas d'aigua, aprox.

ELABORACIÓ

  1. En un plat pla o sobre el taulell de cuina posem la farina, fent un volcà; afegim al centre 50 g de sucre, la sal i el llevat , i la mantega en pomada; mesclem be, i afegim l’aigua ( la quantitat que es mecessiti per a poder pastar la massa i fer-ne una bola. Deixem reposar tapant amb un drap, durant una hora com a mínim.
  2. Mentre la massa reposa, fem un almívar amb la resta del sucre i les cireres desossades (es pot treure l’os amb un tub de bolígraf tipus bic, al que hem tret la càrrega de tinta). No cal que coguin massa temps, per evitar que es desfacin: han de quedar senceres. Retirem del foc i deixem refredar.
  3. Quan la massa ja estigui reposada, l’agafem i en treiem una tercera part, aproximadament, per a poder fer la reixeta superior. Estenem la resta amb un rodet , fent una làmina fina de diàmetre major que el motlle.
  4. Recobrim el motlle amb la làmina, el fons i el lateral, i retallem el que sobri.
  5. Ara ja hi podem posar el farcit: tallem els nispros per la meitat i en traiem els pinyols i la pell interior; els posem al fons del pastís, fent cercle.
  6. Separem les cireres de l’almívar, i les afegim al pastís, acabant de recobrir el fons amb una capa. A continuació hi tirem una mica de l’almívar entre la fruita, no molt.

Ara fem la reixeta:

Fem una làmina de la massa que havíem reservat, i la tallem a tires, unes més fines i unes altres menys fines.
Les tires fines les utilitzarem per a fer trenes, i les més amples les posarem tal qual.
Afegim les tires sobre la farsa, de forma decorativa, i alternant les trenes i les tires; si ens sobra pasta, podem fer algunes flors i fulles de decoració. Al voltant de la reixeta hi posem una cinta de pasta trenada, per a amagar les parts finals de les tires.

Posem al forn a uns 180º durant 20 minuts, aproximadament. Cal vigilar que no es cremi la pasta.

Deixar refredar abans de servir

 

 

Posem al forn a uns 180º durant 20 minuts, aproximadament. Cal vigilar que no es cremi la pasta.

Deixem refredar i ja es pot menjar..

També et pot interessar

Deixa un comentari / Leave a Comment